Mėnulio fazės sėja įniršį

Nepatenkinti tvarka, turintys pretenzijų valdžiai, įskaudinti ir šiaip pykčio pritvinkę piliečiai užplūdo valstybės institucijas, policijos pareigūnus, medikus ir net teismus. Paaiškėjo, kad toks emocijų nestabilumas įsivyravo dėl gerai žinomos priežasties – boluoja mėnulio pilnatis.

Nepatenkinti tvarka, turintys pretenzijų valdžiai, įskaudinti ir šiaip pykčio pritvinkę piliečiai užplūdo valstybės institucijas, policijos pareigūnus, medikus ir net teismus. Paaiškėjo, kad toks emocijų nestabilumas įsivyravo dėl gerai žinomos priežasties – boluoja mėnulio pilnatis.

Vyrauja karo energija

Emocijų pikas Klaipėdos specialiųjų tarnybų telefonuose ir priimamuosiuose ypač virė praėjusios savaitės paskutinėmis dienomis. Nuo policijos iki teismų priimamojo durų blaškėsi ne vienas teisingumo ieškojęs miestietis.

Medikai taip pat pripažino, kad ketvirtadienį ir penktadienį buvo daugiau įsiaudrinusių pacientų skambučių. Greitosios pagalbos ekipažai išgabeno mažiausiai porą psichikos ligonių į stacionarias gydymo įstaigas.

Astrologė Violeta Liaugminienė, išgirdusi apie miestiečius apėmusią įniršio bangą, iš karto paaiškino jo priežastis.

"Tragedijų danguje nematau. Tačiau yra pilnatis, Saulė ir Mėnulis išsidėstę vienas prieš kitą. Ši opozicija ir išprovokuoja konfliktą tarp sąmonės ir pasąmonės. Tuomet žmogui yra sunkiau išlaikyti darnią asmenybę, trūksta pusiausvyros, ir tai veda prie emocinio nepasitenkinimo. Tokiomis dienomis vyrauja konfliktas su savimi ir su aplinka. Dažnokai tokiais atvejais žmogus gali elgtis nelabai sąmoningai", – aiškino astrologė.

V.Liaugminienė prognozavo, kad rugpjūtis turėtų būti ramesnis.

"Marsas ir Uranas duoda emocijų pliūpsnius. Šiuo metu vyrauja konflikto ir karo energija, viskas aplink gali sproginėti", – paaiškino V.Liaugminienė.

Įtaria, kad seka saugumas

Astrologės žodžius patvirtino Klaipėdos vyriausiojo policijos komisariato budėtojų dalies specialistai.

Per mėnulio pilnatį budėjęs Operatyvaus valdymo skyriaus vyresnysis specialistas Vidmantas Miknius aiškino, kad pilnaties bangoms per daugybę metų teko išsiugdyti atsparumą.

"Neaišku, mėnulis ar alkoholis daugiau įtakos daro. Daugiausia emocijų ir pykčio pasitaiko švenčių dienomis. Tačiau ir šuo kariamas pripranta, priprantame ir mes", – juokavo V.Miknius.

Policijos budėtojams tenka išklausyti tiek pagrįstų, tiek nepagrįstų skundų, tačiau neadekvačių piliečių nusiskundimų policijos pareigūnai negali atmesti.

"Negalime juoktis, turime rimtai bendrauti. Jei tik padarysi klaidą, ne taip kažką pasakysi, penkias valandas po to žmogus belsis prie durų, kaip katinas braižysis. Kitiems reikia išsipasakoti. Tenka klausytis valandą, nors žmogus kalba nebūtus dalykus, pavyzdžiui, kad jį nuolat seka saugumas", – pasakojo policijos budėtojas.

Patys pareigūnai pripažįsta, kad jiems tenka dirbti stresinėje aplinkoje. Policijos patruliai taip pat turi išklausyti emocijų pliūpsnių, kaip kempinė sugerti kitų liejamą pyktį.

Kolekcionuoja raštus

Klaipėdos apygardos teismo pirmininko patarėja Gintarė Daugėlaitė pripažino, kad teismo administracija be kalendoriaus jau žino mėnulio fazes.

"Kai tik pilnatis ar priešpilnis, mus užplūsta skundų lavina. Per pilnatį dažniausiai kreipiamasi raštu, tačiau realiai net nėra aišku, kuo žmogus nepatenkintas. Šiaip liejamas pyktis dėl neteisybės", – pasakojo G.Daugėlaitė.

Klaipėdos apygardos teismo teisėjai pamena vieną įkyrią skundų rašytoją, kuri metų metus atakuoja teismą dėl prarastos nuosavybės.

Tačiau net patyrę teisininkai sunkiai suskaito skundo esmę. Moters raštuose sakiniai dažnai neturi aiškios struktūros, yra be skyrybos ženklų, mintys dėstomos padrikai. Klaipėdietė skundus papildo šūsnimi papildomų dokumentų, detaliųjų planų kopijomis, brėžiniais.

"Ji renka spaudus su žyma "Gauta". Ant vieno skundo egzemplioriaus surenka dešimtis tokių spaudų ir atžingsniuoja į teismą. Su tokia interesante ilgai susirašinėjome, aiškinome, kokia tvarka ji turi teisę ginti savo teises. Galiausiai teko pažymėti atsakymuose, kad ateityje, jei moteris tuo pačiu klausimu vėl kreipsis, teismas nebeatsakys į jos prašymus", – prisiminė G.Daugėlaitė.

Į teismą – su šlepetėmis

Kita interesantė į teismą atšlepsėdavo su šlepetėmis.

"Nesvarbu – žiema ar vasara. Ji užsirašydavo pas teismo pirmininką į priėmimą. Jo metu moteris įsivaizdavo, kad čia jau vyksta teismo posėdis. Mes, kaip institucija, negalime žmogaus perduoti medikų globai. Nors žmogus elgdavosi neadekvačiai", – pasakojo teismo pirmininko patarėja.

Pati G.Daugėlaitė taip pat patyrė įkyraus interesanto persekiojimą.

"Jis atėjo ir pareiškė, kad Konstitucija yra tiesiogiai taikomas teisės aktas. Mėginau aiškinti, kad Konstitucija nėra taip taikoma. O žmogus reikalaudavo, kad jo teisės būtų ginamos. Vyras kartais net gatvėje mane užkalbindavo", – prisiminė teismo darbuotoja.

Jau keleri metai teismuose nebėra budinčių policijos pareigūnų, kurių teismo administracija dažnokai pasigenda.

"Kartais tie patys žmonės lieja pyktį, o kartais juos apima gerumo bangos, jie atžingsniuoja su gėlėmis ir padėkomis", – prisiminė G.Daugėlaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ruta

Ruta portretas
na galetu tas grazuolis menulis paveikti valdininkija - sumazetu korupcijos,padoriau atsizvelgu i paprasta eilini zmogeli...!!!

kai problemos nesprendžiamos

kai problemos nesprendžiamos portretas
lengviausia sumesti kaltę ant "mėnulio fazių" ir vargšas žmogelis taip ir lieka nesupratęs ką padarė blogai, ar kad kreipėsi netinkamoj "fazėj", ar kad kažkam vasara ir spręst prolemų nesinori...

NESUPRANTU

NESUPRANTU portretas
Kaip protingi žmonės gali nusileisti iki tokių nesąmonių ,kaip mėnulio fazes.Pritariu VISUOMENININKUI-parašėte visą tiesą.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių