Kuo vaikams gresia didelis užimtumas?

  • Teksto dydis:

Anot specialistų, dėl pernelyg daug popamokinės veiklos vaikai balansuoja ties nervinio išsekimo riba, skelbia ria.ru.

Tėvai dažnai stengiasi padaryti viską, kad jų vaikai turėtų galimybę tobulėti, kurti ir sportuoti. Šis noras rūpestingus tėvus verčia savo vaikus vesti į įvairius popamokinės veiklos būrelius.
Tačiau, kaip teigia vyriausioji Maskvos sveikatos apsaugos departamento psichiatrė Anna Portnova, pernelyg daug popamokinės veiklos gali tapti nervinio išsekimo priežastimi.

"Reikia prisiminti, kad iki paauglystės vaikas tobulėja ir auga žaisdamas. Emocinis ir kūrybinis vaiko augimas, kuris vyksta žaidžiant, negali būti pakeičiamas intelektualiniu augimu. Vaiko gyvenime turi būti harmonija. Pradinėje mokykloje vaikas privalo žaisti", - kalbėjo medikė.

Tiesa, žaidimai, kuriuos minėjo psichiatrė, nėra kompiuteriniai. Tai žaidimai su bendraamžiais, kurie vaikui leidžia pažinti save ir aplinką, moko bendrauti įvairiose socialinėse situacijose ir dalintis.
Situacija, kuomet mokslo metų pradžioje vaikas pasikeičia ir tampa irzlus bei nervingas, išduoda, kad jis nesusitvarko su savo užduotimis. Tai gali būti nervinio išsekimo pradžia. A. Portnovos nuomone, tėvai turėtų atkreipti dėmesį į pasikeitusį atžalos elgesį ir laiku imtis priemonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Žurnalistei

Žurnalistei portretas
Turbūt būrėlių nelankėte, studijavote lietuvių kalbą :)))
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių