Kaip išgyventi Šv. Valentino dieną

Šv.Valentino diena, panašiai kaip ir politinė situacija, kiekvienam kelia skirtingus jausmus. Vieniems tai dar viena dingstis planuoti romantišką savaitgalį pabėgant nuo darbų bei kasdienybės, salant nuo šampano, šokolado ir mylimo žmogaus artumo.

Kiti šią nuo klijuojamų širdelių ir raudonų rožių sunkiai atsiejamą šventę vadina tik dar viena komercine diena, įpareigojančia rodyti dėmesį antrajai pusei. O ką jau kalbėti apie tuos, kurie, kad ir kaip norėtų, yra priversti šią dieną leisti tiktai savo pačių kompanijoje.

Seniai ne paslaptis, kad tokios šventės kaip Kalėdos, Naujieji Metai ar Šv.Valentino diena – itin sunkios vienišiams. Jos tarsi priminimas rasti laiko visu pasaulyje esančiu gėriu ir grožiu dalytis su mylimais žmonėmis. Ir nors progos, švenčiamos gruodį, dažnai sutinkamos šeimos ar draugų rate, Šv.Valentino diena, atrodo, tiesiog reikalauja turėti antrąją pusę. Neretai artėjant šiai dienai širdį spausti ima net tiems, kurie santykių kol kas atsisako savo noru, o tiems, kurie gydosi skyrybų žaizdas ar paprasčiausiai dar nerado savo žmogaus, ši rožių ir širdelių šventė dažnai tampa tikru išbandymu. Tad kaip nejausti kartėlio, kai visas miestas prisipildo už rankučių susikibusių porelių, televizorius skalambija apie meilės dieną ir ypatingą jos naktį, o tau tenka grįžti į tuščius namus?

Kartą vienas protingas žmogus yra man pasakęs, kad meilė sau – vienintelis romanas, galintis tęstis visą gyvenimą. Tad net ir tuo atveju, jei antroji pusė, kurią vieną dieną galėsite sušildyti širdyje ilgai rusenusia ugnele, dar neįžengė į jūsų gyvenimą, Šv.Valentino diena gali tapti išskirtine proga pabūti su kitu mylimu žmogumi – savimi. Ir dėl to visiškai neverta jaustis nuskriaustam ar prastesniam už tuos, kurie šią dieną leis dviese!

Šia proga įprasta tiesiog nertis iš kailio planuojant staigmenas mylimam žmogui, tačiau pasistengti galima ir dėl savęs. Įsigykite įspūdingus apatinius, su kuriais jausitės fatališka moterimi net vilkėdama oficialų kostiumėlį, ar aukštakulnius, apie kuriuos ilgai svajojote, tačiau neleidote sau šitaip nuskriausti piniginės. Pasilepinkite saldainiais ir smagiai putojančiu gėrimu, kurį įprastai perkate svečiams vaišinti. Vakarienę valgykite iš šventėms tausojamų indų. Išjunkite telefoną ir mėgaukitės putų pilna vonia, mėgstama knyga ar filmu. Džiaukites ramybe ir prabanga leisti sau niekur neskubėti. O meilės prisipažinimus kitam žmogui pakeiskite meilės prisipažinimais sau – besimėgaudami savo pačių kompanija sugalvokite bent dešimt priežasčių, dėl ko save mylite.

Svarbiausia, nesumanykite šios dienos praleisti kaip anekdotinė senmergė (ar senbernis) – dėvėdami sportinius drabužius, su kibirėliu ledų, romantine drama ir dėžute servetėlių ašaroms braukti. Antrosios pusės neturėjimas – laikina gyvenimo fazė, o ne kokia negalia ar trūkumas, sakantis, kad esate kažkuo prastesnis už jau spėjusiuosius susiporuoti. Tai fazė, kuri, kaip ir bet kuris kitas gyvenimo etapas, turi nemažai teigiamų aspektų – ramybę, prabangą pačiam planuoti savo laiką ar džiaugtis tyla ir jums patinkančia tvarka namuose, galimybę su niekuo nesitarti renkantis vakarienę ar svetainės kilimą.

Šie dalykai gali pasirodyti menki, tačiau paklausius žmonių, gyvenančių šeiminį gyvenimą, atrodo, jų itin pasiilgstama. Tad pasistenkite, kol įmanoma, iš tiesų jais pasimėgauti. Ne liūdėti, kai namuose pasitinka nebent katinas ar šuo, o pasigėrėti švariomis grindimis ir nesujauktomis vonios spintelėmis. Ne dūsauti, kad nėra ko apkabinti einant miegoti, o rytą pabudus tinginiauti lovoje, šypsantis, nes niekas besivartydamas nepeša nuo jūsų antklodės.

Nepamirškite šypsotis. Ne tik Šv.Valentino dieną, bet ir visus metus. Šypsotis dėl mažų ir didelių dalykų. Šypsotis artimiesiems ir praeiviams gatvėje. Šypsotis, nes gyventi gera, net ir tuo atveju, jei kol kas šiuo džiaugsmu dar nėra su kuo dalytis. Nes dažniausiai būtent tuomet, kai jaukiai jaučiamės tik savo pačių kompanijoje, ir atsiranda žmogus, kuris net ir sudrumstęs namų tylą, mūsų neerzina.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių