Kaip jam pasakyti, kad nenoriu vaikų?

  • Teksto dydis:

Su draugu kartu gyvename jau daugiau kaip dešimt metų. Vaikų neturime. Jis norėtų. Juolab vaikinas yra šeimyniškas, geras, darbštus – tiesiog moters svajonė. Manęs bendras gyvenimas nebedžiugina. Viskas išblėso, liko tik prisirišimas. Tad su juo nenoriu ne tik turėti vaikų, bet ir kurti bendros ateities.

Su draugu kartu gyvename jau daugiau kaip dešimt metų. Vaikų neturime. Jis norėtų. Juolab vaikinas yra šeimyniškas, geras, darbštus – tiesiog moters svajonė. Manęs bendras gyvenimas nebedžiugina. Viskas išblėso, liko tik prisirišimas. Tad su juo nenoriu ne tik turėti vaikų, bet ir kurti bendros ateities.

Kaip jam tai pasakyti? Stabdo gailestis – geras žmogus, nenoriu įskaudinti. Jis man labai daug padėjęs, palaikęs sunkiais gyvenimo atvejais. Stabdo ir tai, kad pasukus skirtingais keliais reikės kažkaip atsidalyti bendrą turtą. Kartu remontavomės namus, pirkomės baldus. Turime bendrą nedidelį verslą.

Patarkite, kaip galėčiau sušvelninti smūgį, kuris draugą ištiks, kai pasakysiu apie savo sprendimą nutraukti santykius. Nuo ko pradėti pranešant tai? Kaip man draugą paruošti iš anksto?

Pagarbiai, Audronė

Poros problemas gvildena ir į moterį kankinančius klausimus atsako psichologė Dovilė Bubnienė.

Laba diena, Audrone!

Puikus jūsų noras neįskaudinti artimo žmogaus, bet, regis, kad to išvengti nepavyks. Žmogui, turinčiam ilgalaikių santykių, šeimos su vaikais viziją, bus labai skaudu jos netekti, kad ir kaip atsargiai ar iš tolo bandysite jam tai pasakyti.

Kita vertus, jei nebemylite, santykiai nedžiugina ir jau kurį laiką mąstote apie tai, tuomet vargu ar žmogus galėjo nepastebėti jūsų dvejonių, neišgirsti jūsų balse abejingumo. Jei esate tvirtai apsisprendusi nutraukti santykius su šiuo vyru, teks atvirai ir nuoširdžiai apie savo apsisprendimą bei jausmus jam pasakyti. Čia, kaip ir bet kur kitur, svarbu būti sąžiningai tiek su pačia savimi, tiek su juo. Jei jau pradėsite pokalbį, turite būti tvirtai apsisprendusi. Gerbkite žmogų ir nesuteikite jam tuščių vilčių.
Neretai žmogus, norintis santykius tęsti, mano, kad jei dar labiau pasistengs, viskas bus gerai. Tai bevertės pastangos. Jei esate apsisprendusi ir žinote, kad viskas baigta, neužkraukite jam šios naštos.

Bendras turtas ar verslas neturėtų būti argumentas tempti gumą. Žmonės moka taikiai susitarti dėl šių dalykų. Čia taip pat labai svarbi pagarba vienas kitam ir noras rasti abiem priimtiną sprendimą.

Kalbėdama apie tai, kad nutarėte nutraukti santykius, prabilkite apie savo jausmus ir padėkokite už tai, ką gero patyrėte. Nesuverskite draugui visos atsakomybės už tai, kad santykiai jūsų nedžiugina. Santykius kuria du žmonės, tad jūsų indėlis taip pat yra. Leiskite jam žinoti, kad prisiimate savo atsakomybės dalį.

Apibūdinate šį vyrą kaip bet kurios moters svajonę, todėl labai tikėtina, kad jums pavyks susitarti ramiai ir protingai. Jei pačiai pavyks išlikti kuo ramesnei, šio pokalbio atmosfera galėtų padėti sėkmingai aptarti ir materialinius dalykus.

Jei vis dėlto manote, kad draugas reaguos emocingai, praras pusiausvyrą, jį tai labai sukrės, apie savo sprendimą informuokite keletą pačių geriausių jo draugų arba artimų žmonių. Tuomet, žinodami apie šią vyro gyvenimo krizę, šie galės suteikti labai svarbų reikiamą palaikymą, ją įveikiant.

Dar šis tas: rašote, kad nebeliko džiaugsmo. Tad būtų labai svarbu dar kartą įvertinti, ar jo nebeliko tik santykiuose su draugu, o gal pastebite, kad ir kitose srityse tapote jau nebe tokia aktyvi, nejaučiate pasitenkinimo. Neretai būtent džiaugsmo nejautimas yra beprasidedančios depresijos požymis. Manydami, kad aplinkiniai kalti dėl tokios savijautos, žmonės ilgai neieško profesionalios pagalbos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Vyrai-priesingai,galvoja kad .Vtik moteriai reikia vaiko pateles instinkto numalsinimui Vistiek viena karta reikia pasakyti,gal jis nusimano medicinoje,psichologijoje,dviese bus lengviau nutarti,kas ka myli.

tai todėl

tai todėl portretas
bobike tavęs bendras gyvenimas ir nebedžiugina, kad neturite vaikų. Išblėso tik aistra, o tu galvoji kad jau išblėso meilė. Reiškia tu ir nežinojai kas yra Meilė. Paprastai tie sumetę skudurus aistrą ir vadina meile.

na

na portretas
va jei susituokus gyventum , taip nekalbėtum....
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių