Kaip homoseksualūs tėvai augina vaikus: išvados nustebins daugumą

  • Teksto dydis:

Tos pačios lyties tėvų auklėjimo įtaka vaikams visad buvo ginčytinas klausimas. Anksčiau yra pasirodžiusių tyrimų, kuriuose skelbiama apie neigiamą homoseksualių tėvų poveikį vaikų vystymuisi, tačiau naujausia studija pateikė kitokias išvadas.

Tarptautinė mokslininkų komanda iš JAV ir Nyderlandų, ištyrė 190 stabilių šeimų (95 heteroseksualias, 95 homoseksualių moterų poras), kurios turėjo bent vieną 6-17 metų vaiką. Buvo tirta bendra vaikų sveikatos būklė, emocinis stabilumas, socialinis elgesys bei mokymosi rezultatai.

Homofobų liūdesiui, nebuvo pastebėta jokių skirtumų tarp tos pačios ir skirtingos lyties šeimų auginamų vaikų būklės.

Ši išvada buvo paskelbta žurnale „Developmental & Behavioral Pediatrics“.

Mokslininkai atsižvelgė į 74 mokslinius tyrimus, rodančius, kad stabilias šeimas sukūrę homoseksualai ar biseksualai nėra blogesni tėvai savo vaikams. Keturios studijos pateikė priešingą nuomonę, tačiau galiausiai mokslo pasaulyje jos buvo paneigtos dėl nepakankamų įrodymų.

Naujausias tyrimas buvo grindžiamas 2011-2012 JAV Nacionalinės vaikų sveikatos tyrimų (NVST) duomenimis. Nors tyrimas neatskleidė jokių vaikų sveikatos būklės ar vystymosi skirtumų, ji nustatė didesnį streso lygį, kurį patiria „netradiciniai“ tėvai.

NVST tiksliai negalėjo paaiškinti išaugusio streso priežasčių, tačiau remiantis ankstesniais tyrimais, mokslininkai mano, kad tos pačios lyties tėvai bijo dėl savo vaikų, augančių homofobiškoje visuomenėje ir jaučia didesnį spaudimą pateisinti savo tėviškus sugebėjimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Railas

Railas portretas
Ir vel iskrypeliska propaganda. Gal nezadinkit zveries?

pasibaisetina

pasibaisetina portretas
situos vargenas psichikos ligonius ir reikejo I psichiatrines ligonines suvezti gydyti kad jaunimair vaikus neapkrestu .[dar jiems apsauga isskirta...kokia geda.

kodel nera skelbimu

kodel nera skelbimu portretas
Gydau homoseksualius iki normalumo.........auuuu daktaraiiii!!!!
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių