Kaip atsikratyti streso? (praktiški patarimai)

Turbūt ne kartą esamę ištarę frazę: „Sukuosi kaip voverė rate“. Tokį ritmą daugeliui diktuoja šiuolaikinis gyvenimo būdas, tačiau medikai sako, kad toks ritmas gali sukelti rimtus sveikatos  negalavimus. Iš įtampos suraukta kakta? Šokinėjantis pulsas? Sudėtinga kvėpuoti? Vadinasi – laikas atsipalaiduoti. Pateikiame paprastus būdus, padėsiančius atsikratyti įtampos.

Vaikščiokite. Net jei turi tik penkias laisvas minutes – išeik pasivaikščioti. Pagrindinis tikslas yra atsitraukti nuo streso šaltinio ir nusiraminti. Kelios minutės apmąstymų yra viskas ko reikia, kad galėtumėte į situaciją pažvelgti iš kitos perspektyvos.

Juokitės.  Juokas pastumėja kūną kovoti su stresu ir greitai jį numalšina, taip padėdamas atsipalaiduoti ir pripildydamas tavo kūna endorfinais. Moksliniai tyrimai įrodė, kad juokas stiprina imuninę sistemą ir netgi mažina skausmą.

„Raminantis maistas“. Savęs raminimas kava, šokoladu, viskiu ar kuo nors dar blogesniu dažnas, tačiau tikrai nenaudingas. Moksliniai tyrimai parodė, kad valgymo įpročiai daro didžiulę įtaką emocinei būsenai ir gerai savijautai. Stenkistės  vartoti mažiau kofeino, cukraus, nikotino ir alkoholio, geriau rinkis produktus, kurie turi magnio, manoma,kad jie ramina.

Sportuokite. Sportas gali sumažinti stresą, tačiau nepersitenk, nes gali jį ir padidinti – intensyvi treniruotė skatina streso hormono kortizolio išsiskirimą, todėl būk atsargi. Vaikščiojimas, plaukiojimas ir joga šiuo atveju tikrai geriau nei intensivi treniruotė sporto klube.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių