Jau­kūs ri­tua­lai, pa­dė­sian­tys nu­bai­dy­ti ru­de­ni­nį slo­gu­tį

Ne­re­tam po va­sa­ros stai­ga at­vė­sę orai ir į gy­ve­ni­mą vėl įsi­pra­šiu­si kas­die­nė ru­ti­na ke­lia liū­de­sį. Tai, kad atė­jo lai­kas iš spin­tos trauk­ti ru­de­ni­nius dra­bu­žius ar di­džią­ją die­nos da­lį pra­leis­ti dar­be, ne­reiš­kia, jog ir va­ka­rai tu­rė­tų bū­ti tam­sūs bei niū­rūs. Iš­ban­dy­ki­te ke­le­tą ri­tua­lų, ku­rie leis pra­dė­ti džiaug­tis ma­žais ma­lo­nu­mais jau­kiuo­se na­muo­se.

Ki­no va­ka­rai ant so­fos. Bent vie­ną va­ka­rą per sa­vai­tę skir­ki­te ne­ma­ty­tų ir ko­ky­biš­kų fil­mų per­žiū­roms. Ver­čiau rin­ki­tės ne vie­ną po ki­to ke­pa­mus lėkš­to­kus veiks­mo fil­mus ar ko­me­di­jas, ku­riuos pa­mir­ši­te jau ki­tą die­ną, o at­ras­ki­te šir­dį su­vir­pi­nan­čią ki­no kla­si­ką. Jei dar ne­ma­tė­te „Krikš­ta­tė­vio“, „Džia­ze tik mer­gi­nos“ ar „Ka­sab­lan­kos“, va­ka­rai, kai už lan­go šal­ta ir ly­ja – pa­ts tin­ka­miau­sias lai­kas šią klai­dą iš­tai­sy­ti!

Res­to­ra­nas – nė žings­nio ne­žen­gus iš na­mų. Šiuo­lai­ki­nis gy­ve­ni­mo tem­pas re­tai lei­džia mė­gau­tis mais­tu ar jo ga­mi­ni­mo pro­ce­su. Pa­sis­ten­ki­te kiek įma­no­ma daž­niau šal­dy­tus pus­ga­mi­nius ar va­ka­rie­nę, pa­ga­min­tą ka­vi­nė­je iš­si­neš­ti, iš­mai­ny­ti į vi­sa­ver­tį na­mie ruoš­tą mais­tą. Pa­sik­vies­ki­te drau­gų ir iš­ban­dy­ki­te įvai­rius pa­sau­lio vir­tu­vių re­cep­tus – sma­gus lai­kas, lei­džia­mas kar­tu, tik­rai pra­skaid­rins nuo­tai­ką.

Su­tei­ki­te na­mams nau­jos gy­vy­bės. Kad į na­mus su­grįž­ti bū­tų sma­giau, pa­puoš­ki­te jį nau­jo­mis in­ter­je­ro de­ko­ro de­ta­lė­mis. Įrė­min­ki­te ir gar­bin­go­je vie­to­je pa­ka­bin­ki­te ge­ras emo­ci­jas ke­lian­tį pa­veiks­lą ar šir­džiai bran­gią nuo­trau­ką, per­tvar­ky­ki­te ir ma­žo­mis puoš­me­nė­lė­mis at­gai­vin­ki­te kny­gų len­ty­ną, už­pil­dy­ki­te nuo­trau­ko­mis su bran­gių žmo­nių at­vaiz­dais fo­toal­bu­mą. Be to, to­kie dar­bai leis nu­kreip­ti min­tis nuo ne­ri­mą ir liū­de­sį ke­lian­čių da­ly­kų ar kas­die­nės ru­ti­nos.

Iš­ban­dy­ki­te nau­ją ho­bį. Gal­būt jau se­niai sva­jo­jo­te iš­mok­ti megz­ti, ga­min­ti ran­kų dar­bo mui­lą ar pa­gi­lin­ti ko­kios nors už­sie­nio kal­bos ži­nias. Da­bar – pa­ts pui­kiau­sias lai­kas tai iš­ban­dy­ti. Kas ži­no, gal bū­tent ši nau­ja veik­la pa­dės at­ras­ti sa­vo pa­šau­ki­mą. Na, o jei­gu ir su­si­do­mė­si­te nau­juo­ju už­siė­mi­mu tik neil­gam, bent jau sma­giai ir nau­din­gai pra­lei­si­te lai­ką.

SPA die­na. Vie­nas ge­riau­sių da­ly­kų šal­tą sting­dan­tį va­ka­rą – karš­ta ir pil­na kva­pių pu­tų vo­nia na­muo­se. Pri­ge­sin­ki­te švie­sas, už­de­ki­te žva­kių ir smil­ka­lų, už­leis­ki­te ra­mią mu­zi­ką ir už­mirš­ki­te vi­sus rū­pes­čius. Iš­ban­dy­ki­te nau­jas jū­ros drus­kas, įvai­rius gy­do­mų­jų sa­vy­bių tu­rin­čius alie­jus ir kve­pian­čius kū­no švei­tik­lius. Tam, kad pus­die­nį jaus­tu­mė­tės it pra­ban­gia­me gro­žio sa­lo­ne, tik­rai ne­bū­ti­na kel­ti ko­jos iš na­mų.

Kny­gos. Ru­duo – pa­ts tin­ka­miau­sias me­tas pa­si­ner­ti į spal­vin­gą ir int­ri­guo­jan­tį li­te­ra­tū­ros pa­sau­lį. Gal­būt mėgs­ta­miau­sias jū­sų ra­šy­to­jas ką tik iš­lei­do nau­ją kny­gą ar spė­jo­te pri­mirš­ti ka­dai­se skai­ty­tą ir di­džiu­lį įspū­dį pa­li­ku­sį kla­si­kos kū­ri­nį? Pats lai­kas už­si­pli­ky­ti puo­de­lį kva­pios ar­ba­tos, pa­to­giai įsi­tai­sy­ti su kny­ga ran­ko­se ir at­si­ri­bo­ti nuo vi­so pa­sau­lio.


Šiame straipsnyje: ritualairuduojaukumas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių