Erotiniai vaizdiniai ar košmarai: ką jūsų sapnai atskleidžia apie sveikatą

  • Teksto dydis:

Moterys savo sapnus prisimena geriau nei vyrai, mat jos įminga ne taip giliai. Sapnuojame ne visa naktį: prabundame, vėl užmiegame, ir toliau tęsiame pradėtą sapną. Kiekvienas prisimintas sapnas gali pasufleruoti apie jūsų organizmo būklę.

Mokslininkai tikina, kad sapnų pobūdis gali įspėti apie jūsų sveikatą, rašo dailymail.co.uk.

Košmarai

Jeigu sapnuojate baisius sapnus, jus gali kamuoti širdies ligos, migrena. Galbūt jūs sergate ir miego ligomis, tarkim, miego apnėja.
Mokslininkai teigia, kad nereguliarūs širdies dūžiai ar “šokinėjantis” kraujospūdis turi įtakos blogiems sapnams.  Žmonių, kurie serga širdies ligomis, kvėpavimas dažnai būna sutrikęs, todėl smegenys nėra aprūpinamos pakankamu deguonies kiekiu. Tai turi įtakos košmarams.

Sapnuojate daugiau nei įprastai
Galbūt jums per karšta ar šalta. Prisiminkite, kad optimali kambario temperatūra turėtų būti 18 - 19 laipsnių šilumos.
Jeigu dažnai prabundate ir atsimenate sapnus, jus gali kankinti hormonų sutrikimai, ilgai trunkantis skausmas. O galbūt - tai šalutinis antidepresantų poveikis. Gal kaip tik liovėtis juos gėręs?

Sapne jus užpuola ar sužeidžia

Sapnai, kuriuose jaučiate stresą, - gali rodyti smegenų ar nervų pažeidimus. Tokio pobūdžio sapnai gali įspėti apie Alzheimerio ar Parkinsono ligas.

Sapnai, kurie jus priverčia anksti pabusti

Dažniausiai prabundate praėjus kelioms valandoms po užmigimo? Galbūt prieš miegą prisivalgėte riebaus maisto, jus vargina virškinimo sutrikimai. Antsvorio kamuojami žmonės taip pat dažnai prabunda ir nebeužmiega. Prabudote ir nebegalite užmigti? Galbūt jus kankina depresija arba jaučiate stresą.

Sapnai, kurie labai įsimena ar keistenybės

Šiems sapnams įtakos gali turėti alkoholiniai gėrimai, infekcijos, menopauzė.

Seksualinio pobūdžio sapnai

Šie sapnai būdingi įvairaus amžiaus žmonių grupėms, tačiau ypač suaktyvėja vyresniems žmonėms, dažniausiai atšventus 60 – metį. Sapnuojate, kad mylitės? Jūsų kūrybiškumas išaugo. Tokiems sapnams įtakos turi nauji potyriai, naujų pomėgių atsiradimas. Sekso trūkumas nelemia tokio pobūdžio sapnų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių