Kankina nemalonūs prisiminimai? Ištrinkite juos iš atminties!

Mokslininkai pareiškė, kad mes galime išmokti pamiršti tuos prisiminimus, kurie mums atrodo nemalonūs, slegiantys ar gėdingi. Ilgai slopindami prisiminimus galime juos visiškai ištrinti iš atminties. Svarbiausia - to išmokti, rašo zdr.ru.

Londos universiteto mokslininkas (Švedija) Gerdas Tomas Voldchauzeras iniciavo tyrimus, kuriems atlikti buvo pasitelkta elektroencefalografija (metodas, kuriuo matuojama smegenų biosrovė, fiksuojant elektrinius virpesius. Iš gautų signalų sprendžiama apie smegenų aktyvumą bei sąmonės būklę). Tyrimo metu buvo aptiktos smegenų dalys, kurios tampa aktyvios bandant ką nors pamiršti. Tyrimų metu taip pat pavyko išaiškinti, kada iš atminties dingsta tam tikri prisiminimai.

Šis mokslininkų atradimas padės tiems žmonėms, kurie kenčia nuo depresijos ar patiria potrauminį stresą. Anot jų, įvykių, kurie įvyko prieš keletą  valandų, slopinimas nėra labai sudėtingas. Tačiau informacijos ištrinimo sudėtingumas vis dėlto priklauso nuo informacijos, kurią norima pamiršti kiekio. Jei prisiminimai yra slopinami pernelyg ilgai, pamiršti tampa vis sudėtingiau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

univeristetas

univeristetas portretas
"žurnalistei" - Lundo universitetas ...Na ir rašeiva...

univeristetas

univeristetas portretas
"žurnalistei" - Lundo universitetas ...Na ir rašeiva...

patys sau prieštarauja

patys sau prieštarauja portretas
Ilgai slopindami prisiminimus galime juos visiškai ištrinti iš atminties. IR Jei prisiminimai yra slopinami pernelyg ilgai, pamiršti tampa vis sudėtingiau.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių