Amžinas medaus mėnuo: kaip elgtis ir kaip nesielgti?

  • Teksto dydis:

Amžinas medaus mėnuo – įmanomas, o pasaka vedybomis tik prasideda. Taip tikina Andrė Pabarčiūtė ir Rimvydas Židžiūnas, emocinio ir dvasinio intelekto lavinimo bei asmeninio tobulėjimo lektoriai.

Išanalizavę ir net išbandę daugybę santykių aspektų, tyrę aistras ir peržiūrėję porų nesusikalbėjimo kampus, šie lektoriai gali įvardyti ne vieną motyvą apie tikrąjį vyriškos bei moteriškos prigimties indėlį į darną.

Judviejų rytas prasideda nuo meditacijos. Ši pora renkasi ne puolimą stačia galva į darbus, o pusvalandį tam, kad, kaip sako patys, išgirstų save ir išlaikytų ryšį su savimi.

„Jeigu prarandi ryšį su savimi, gyvenimu niekados nebūsi patenkintas, nes jame nebus tavęs, nes tu neturėsi laiko įsiklausyti į save, savo džiaugsmą“, – sako R. Židžiūnas.

Vyro teigimu, tai – šiuolaikinių žmonių bėda: jie negirdi savęs, nemoka atsipalaiduoti. „Nemoka pabūti su savimi, išgirsti, ko nori, kas natūralu, kas vyksta juose, ko nori kūnas, ko nori emocijos. Tai – labai svarbi dalis ir jai būtina skirti laiko“, – pasakoja lektorius. Jo žodžiais, tai reikia daryti planingai. Pora renkasi tuo užsiimti rytais ir vakarais.

Tai, apie ką jiedu kalba, yra patys išmokę ir patyrę. Kažkada jiedu buvo mokytojas ir mokinė, dabar – mylimieji ir, kaip patys sako, mokytojai vienas kitam, kitiems žinomi kaip emocinio ir dvasinio intelekto lavinimo lektoriai.

Susipažino jiedu R. Židžiūno vestuose kursuose, į kuriuos A. Pabarčiūtę, tuomet studijavusią Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, nukreipė jos dėstytojas.

Jauna studentė nuėjo lavinti emocinio intelekto ir, rodos, paradoksas, bet teko mokytis ir moteriškumo. „Kiekviename vyre egzistuoja vidinė moteris, kiekvienoje moteryje – vidinis vyras. Rimvydas mokė, ką reiškia moteriška būsena, nors buvau jauna ir jaučiausi labai moteriška, patyriau šoką, nes supratau, kad moteriška energija manimi neteka“, – prisimena A. Pabarčiūtė. 

Kaip elgtis ir kaip nesielgti, jei nori tobulų santykių ir metų metus trunkančios idilijos? Apie visa tai – laidos „Stilius“ reportaže.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių