Seksas – ne tik malonumas, bet ir nauda

  • Teksto dydis:

Lytiškai santykiaudami žmonės retai susimąsto, kad šis intymus suartėjimas gali būti ne tik malonumas ar gyvybės pratęsimas, bet ir prevencinė priemonė nuo daugelio fizinių bei psichologinių susirgimų.

Galbūt jau teko girdėti, kad seksas padeda palaikyti imuninę sistemą, stiprina pilvo raumenis, kurie atsakingi ir už šlapimo laikymą, reguliuoja kraujospūdį ir skatina jūsų libido. Tačiau tai dar ne viskas. Apie lytinių santykių naudą organizmui rašo medicinos naujienų portalas WebMD.

Sumažina širdies ligų riziką

Geri lytiniai santykiai yra gerai ir jūsų širdžiai. Jie skatina širdies darbą, palaiko estrogenų ir testosteronų lygio balansą.

Vienas tyrimas parodė, kad tie vyrai, kurie seksu užsiiminėjo bent jau du kartus per savaitę, turėjo dvigubai mažesnę riziką mirti nuo širdies ligų, nei tie, kurie lytiškai santykiavo rečiau.

Malšina skausmą

Prieš griebiant aspirino tabletę, išmėginkite orgazmą.

„Orgazmas atpalaiduoja hormonus ir blokuoja skausmą“ – teigia dr. Barry R. Komisaruk.

Stimuliacija nepatiriant orgazmo taip pat turi poveikį. “Mes pastebėjome, kad genitalinė stimuliacija gali blokuoti chronišką nugaros ir kojų skausmą. Daug moterų prisipažino, kad stimuliuodamos savo genitalijas, jos sumažino mestruacijų, artrito ir kartais galvos skausmus,“ – pasakojo dr. R. Komisaruk.

Mažina prostatos vėžio riziką

Pasak tyrimų, skelbtų viename amerikiečių sveikatos žurnale, nustatyta, kad vyrai, kurie ejakuliuoja bent 21 kartą per mėnesį, turi mažesnę riziką susirgti prostatos vėžiu. Šiuo atveju ejakuliacija laikoma ne tik lytinių santykiu metu išsiliejusi sėkla, bet ir visais kitais atvejais, pavyzdžiui, masturbacijos metu.

Žinoma, seksas nėra vienintelė prevencijos priemonė nuo prostatos vėžio, tačiau jo nauda taip pat akivaizdi.

Seksas gerina miegą

Po lytinių santykių užsnūsti yra daug lengviau. Medikų teigimu, patyrus orgazmą hormonas prolaktinas, kuris yra atsakingas už poilsį ir mieguistumą, atsipalaiduoja, todėl užmigti yra daug lengviau.

Gelbėja nuo streso

Buvimas šalia mylimojo mažina įtampą bei stresą. Specialistų teigimu apsikabinimai ir prisilietimai paskatina hormono, atsakingo už geras emocijas veiklą.

Lytiniai santykiai bei intymumas taip pat pakelia ir pasitikėjimą savimi, žmonės ima jaustis laimingesni ir patenkinti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

grimas

grimas portretas
Spedra nesukelia pripratimo, efektyvumas nenusilpsta ir vartojant ilgesnį laiką. Be to, nėra grafiko, kurio būtina laikytis, gerti gali tuomet, kai žinai, kad reikia. Su naudingesne ir tikslesne medžiaga apie avanafilį (veikliąją medžiagą) susipažinti galima čia: w ww. goo. gl/j5JG2H ir w ww .goo. gl/NKPhbP

grimas

grimas portretas
Kokią dozę reikėtų vartoti- jau gydytojo rekomendacijos klausimas, tačiau dažniausiai skiriama po 100mg. Bet šiaip, gali būti nuo 50 iki 200.

grimas

grimas portretas
Atsiradus potencijos sutrikimui visuomet reiktų vietoj savarankiško eksperimentavimo užsukti į polikliniką, kadangi tai nevyksta šiaip sau. Be abejonės, gali būti ir dėl psichologinių priežasčių, bet juk ne visada. Kartais nusilpusi erekcija gali signalizuoti apie daug rimtesnes ligas. O jei ir nieko tokio nėra, gydytojas bent parinks geriausiai tinkančius vaistus, kuriais, tikėtina, ir bus Spedra, nes šie yra daugelio tyrimų patvirtinti kaip mažiausiai žalingi ir saugiausi turintiems įvairių sveikatos sutrikimų.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių