Orgazmo dienos proga siūlo jausmų „inventorizaciją“

Šiandien aistringiausi pasaulio gyventojai švenčia Tarptautinę orgazmo dieną. Tai ekstazės ir malonumo diena, kurios šūkis – Vientisas pasaulio orgazmas! Ji kasmet minima jau penkiolika metų.

Šventės iniciatorius biseksualas Aleksas Hirka mano, jog šią dieną vertėtų švęsti kaip ir kitas didžiąsias šventes. Jis siūlo savo mylimajam dovanoti seksualias dovanas, prisiekti meilę ar suvaidinti erotinį spektaklį.

Individualiosios psichologijos analitikas-seksologas Viktoras Šapurovas, sveikindamas visus vienos maloniausių švenčių proga, linkėjo padaryti savo jausmų ir poreikių „inventorizaciją“.

„Siūlau pasitikrinti ar tikrai myli tą, su kuriuo draugauji, nes tik meilėje galima tikėtis orgazmo, ir ne vieno, o kelių ir dar pasikartojančių“, –  tikino specialistas.

Pasak jo, moters orgazmas be jausmų visai neegzistuoja, o vyro būna daug prastesnis. Todėl, seksologo nuomone, su bet kuo minėti šios dienos nereikėtų.

„Meilės aktas turėtų būti trigubas džiaugsmas – vieno partnerio, kito ir abiejų kartu“, –  nurodė V. Šapurovas, pasakodamas, jog dar viduramžiais buvo siekta nustatyti, kiek kartų mylėtis yra normalu.

„Buvo nuspręsta, jog seksu užsiėminėti reikia kartą per savaitę ir tik viena poza“, – juokėsi specialistas ir pridūrė, jog tokios normos nustatymas – visiškas blefas.

Pasak jo, meilės aktas yra bendras dviejų žmonių susitarimas, priklausantis nuo įgimto partnerių temperamento, tarpusavio santykių bei amžiaus.

„Orgazmo diena turėtų būti padėka tam žmogui, kurį myli ir su kuriuo šį malonumą jauti“, – apibendrino V. Šapurovas.

Terminas „orgazmas“ (aukščiausias lytinio pasitenkinimo laipsnis) kilo iš graikiško žodžio „orgao“ – degti aistra.

Orgija kažkada buvo vadinamos romėnų ir graikų apeigos, skirtos dievams, dažniausiai vyno ir pramogų dievui Bakchui arba Dionisui garbinti.

Šio ritualo metu buvo mėgaujamasi visais malonumais, nieko nesivaržoma, todėl galiausiai žodis „orgija“ pradėtas vartoti ištvirkavimo prasme.



NAUJAUSI KOMENTARAI

inter mbt shoes

inter mbt shoes portretas
mbt trainers Orgazmo dienos proga siūlo jausmų „inventorizaciją“ | KaunoDiena.lt

meile

meile portretas
Mylėkit ir būsit pamylėti :D
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių