Moterys geriau slepia neištikimybę

  • Teksto dydis:

Kaip taisyklė, kalbai pasisukus apie klystkelius į kairę pikti žvilgsniai sminga į stipriosios lyties atstovus.Neva pastarieji šeimose dažniausia būna neištikimi, o moterys nėra linkusios išduoti savo sutuoktinį. Tačiau nauji tyrimai parodė, kad tai netiesa. Pasirodo, kad damos būna neištikimos ne rečiau nei vyrai. Jos tiesiog moka geriau nuslėpti savo paklydimus.

Tuo metu, kai vyrams sunkiai pavyksta susilaikyti nepasigyrus savo nuotykiais draugams ar pažįstamiems, moterys linkusios nuslėpti panašią informaciją ir apgaudinėja savo sutuoktinį kur kas meistriškiau. Todėl dailiosios lyties atstovės dažniau pastebi, kad gyvenimo draugas joms buvo neištikimas ir kur kas rečiau pačios būna pagaunamos.

Atlikdami tyrimą, kurio metu paaiškėjo šie rezultatai, mokslininkai apklausė 2 tūkstančius ištekėjusių moterų.   Pasirodo, kad kas šešta iš jų bent kartą buvo neištikima savo vyrui. Tačiau jų antrosios pusės apie tai sužinodavo itin retai. Kodėl taip yra?

Psichologai mano, kad viską lemia moters požiūris į šeimą ir santykius su savo vyru. Net ir tuo atveju, jei moteris turi kitą, ji daro viską, kad niekas apie tai nesužinotų, nes arba nenori suteikti skausmo savo vyrui arba siekia išsaugoti savo šeimą. Vyrams šiuo atveju nelabai rūpi, ką išgyvens žmona, sužinojusi, kad jie turi meilužę. Be to, kartais moterys nori išsaugoti šeimą, nes bijo prarasti finansinį stabilumą, kurį jai suteikia vyras.

Mokslininkai taip pat pastebėjo, kad vyrai nesugeba teisingai iššifruoti ženklų, rodančių, kad jų žmona turi meilužį. Pavyzdžiui, kai žmona siekia sulieknėti, pradeda dažytis, pakeičia savo garderobą, vyras džiaugiasi, tačiau nesusimąsto, kas lėmė šias permainas. O jos dažnai būna susijusios su tuo, kad žmona rado naują meilę.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių