Ketvirtadienis – tinkamiausia diena seksui

  • Teksto dydis:

Didžiosios Britanijos mokslininkai paskelbė, kad seksualiniam aktyvumui įtakos turi ne tik paros laikas, bet ir savaitės diena.

Seksualiniai santykiai – svarbi žmogaus gyvenimo dalis. Tačiau jiems reikia atrasti laiko. O tai šiuolaikiniams nuolat skubantiems žmonėms yra nelengva. Sekas, kaip žinia, padeda palaikyti organizmo tonusą, veikia kaip antidepresantai, jaunina ir pan. Seksas, pasak psichologų, gali padėti gydyti ne vieną sielos žaizdą.

Ekspertų nuomone, seksu reikėtų užsiimti vidutiniškai 2-3 kartus per savaitę. Mat būtent toks periodiškumas padeda organizmui palaikyti tonusą, veikia sveikatinamai.

Britų ekspertai priėjo prie išvados, kad geriausia diena mylėtis – ketvirtadienis, mat šią savaitės dieną žmogaus organizme aktyviausiai gaminasi seksualiniai hormonai. Seksualinio aktyvumo pikas pasiekiamas ketvirtadienio rytą. Mokslininkai nustatė, kad šiuo metu moterų organizme estrogeno ir vyrų organizme testosterono gamyba išauga net penkis kartus.

Tuo tarpu pirmadienis – ne tokia sėkminga sekso diena. Pirmadieniais infarkto rizika po savaitgalį vartotų alkoholinių gėrimų padidėja 20 proc.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių