Žiemos šalčiai pakenkė 8 iš 10 šalies moterų

Šaltoju metų sezonu plaukai ir oda nukenčia nuo vėjo, temperatūros kaitos bei saulės ir vitaminų trūkumo. Vos atšilus orams moterys pastebi nemalonias pasekmes: suskilinėjusius ir žvilgesį praradusius plaukus, nusilpusius nagus.

Vaistinių tinklo „Camelia“ atlikta apklausa parodė, jog moterų plaukai ir nagai labiausiai nukentėjo dėl netinkamos apsaugos nuo šalčio.  Vaistininkė - kosmetikos ekspertė Dalia pastebėjo, kad žiemos metu lietuvaitės nedėvėjo kepurių ir pirštinių, naudojo netinkamus kremus, negėrė vitaminų.

Apklausa parodė, kad išsausėjusios, suskerdėjusios nuo šalčio lūpos yra dažniausia problema - su ja susiduria kas antra moteris. Tiesa, šią problemą galima greitai ir lengvai išspręsti.  Specialistai pataria lūpas tepti nuo šalčio apsaugančiais lūpų vazelinais ir kremais.

Vaistininkė Dalia pastebi, kad šiuo metu itin populiarios tapo šaldantį poveikį turinčios lūpų priemonės, kurių sudėtyje esančios mėtos ar kamparas suaktyvina kraujotaką. Naudojant šaldantį poveikį turinčias priemones lūpos natūraliai parausta.

Po šaltojo sezono plaukuose dažnai pastebimos pleiskanos ar išsausėję plaukų galiukai. Jei plaukų galiukai labai pakitę, teks apsilankyti kirpykloje ir juos nukirpti. Norinčioms atstatyti pažeistus plaukus reikia naudoti gydomuosius produktus: aliejukus, kremus, kaukes. Ekspertė Dalia rekomenduoja atstatomąsias priemones naudoti ne trumpiau nei mėnesį, nes tik tada pamatysite rezultatus.

Pavasarį būtina prisiminti, jog drėkinamasis kremas skirtas nakčiai, maitinamasis - dienai. Ši taisyklė tinka rūpinantis tiek veido, tiek rankų oda.  Ekspertė Dalia pataria nepasiklausti vien užrašu „drėkinantis kremas“, o atsižvelgti ir į kosmetikos priemonių sudėtį. Alkoholio turinti kosmetika išsausėjusią, pleiskanojančią ir tempiančią veido odą gali dar labiau išsausinti, sudirginti.

Žiemos metu oda suirzta, todėl vertėtų rinktis kosmetiką, pritaikytą jautriai odai. Rankoms po žiemos geriausia naudoti regeneruojančius aliejais prisotintus produktus, kurie pasižymi ir antioksidaciniu, odos senėjimą lėtinančiu poveikiu. Moterys turėtų nepamiršti naudoti kosmetikos priemones, kurių sudėtyje yra natūralių aliejų ir ekstraktų.


Šiame straipsnyje: grožisgrožio problemos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių