Specialistai įspėja: kosmetikos priemonės sukelia egzemą

Didžiosios Britanijos mokslininkai prabilo apie konservantą, naudojamą kosmetikoje, sukeliantį egzemą ir dermatitą, odos alergiją, kuri pastaraisiais metais pasiekė epideminį lygį.

Konservantas metilsotiazolinonas, daugiausiai naudojamas veido kremuose, makiažą valančiose servetėlėse, veido ir kūno prausikliuose, saugo kosmetikos produktus nuo bakterijų ir grybelių atsiradimo. Nuo 2005 metų naudojamas kosmetikos priemonėse, ingredientas buvo tirtas ir nustatyta, kad metilsotiazolinoną saugu naudoti veido ir kūno priežiūros priemonėse. Kai kurios šalys, įskaitant ir Europos Sąjungos, pastaraisiais metais padidino leistiną konservanto kiekį kosmetikos priemonėse ir dermatologai tvirtina, kad toks sprendimas sukėlė epideminį lygį pasiekusį dermatito ir egzemų protrūkį.

Didžiosios Britanijos dermatologų asociacija visiems, kenčiantiems nuo odos alerginių reakcijų, siūlo atidžiai patyrinėti naudojamų kosmetikos ir higienos priemonių sudėtį. Pasak jų, nuo egzemos ir dermatito kenčiantiems pacientams, reiktų atsisakyti visų priemonių, kurių sudėtyje yra metilsotiazolinono.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių