Raudonpadžiai - susilaikyti ar išlaidauti?

Dizainerio Christiano Louboutin'o raudonpadžiai ant dailių konkurentės kojų - penas pavyduolių apkalboms. Taip buvo prieš kelerius metus, kai prabangius batelius avėti galėjo tik pasiturinčių ir daug keliaujančių verslininkų mylimosios.

Praėjusių metų pradžioje "labutinams" atsivėrė ir Lietuvos sienos - parduotuves pasiekė pirmoji oficiali 2009-ųjų rudens ir žiemos raudonpadžių kolekcija. Gurmanėms tąkart buvo siūlomi klasikiniai juodi batai su kraujo spalvos padu. Vienoje prestižinių "Vilniaus vartų" parduotuvių už juos buvo prašoma nuo 1,3 tūkst. litų.

Raudonpadžių eros pradžią netrukus skelbė ir šalies internautai. "Parduodu aukštos kokybės odinius "Christian Louboutin Very Prive Patent Pump" batelius. Lietuvoje turime 36 dydžio porą. Per dvi savaites galiu pristatyti ir kitų dydžių. Kaina 500 litų."

Pusė tūkstančio už prabangos ženklą? Ar gali būti?

"Turime ir mes originalius "Louboutine" batelius, kurie įkainoti tokia suma", - ranka modama į 39 dydžio juodas vasarines basutes kalbėjo A.Mickevičiaus gatvėje įsikūrusio komiso "Vintage & Brand" savininkė Vida.

Šalia pastarųjų glaudėsi antrieji, prisirpusios vyšnios odos spalvos raudonpadžiai. Pastarieji komise įkainoti 1,5 tūkst. litų. "Pirmoji šeimininkė jų nebuvo apsiavusi nė karto. "Labutinai" visiškai nauji", - tikino ponia Vida.

Trečiasis ir seniausias "Louboutine" šeimos narys - žėrinčiomis akutėmis puošti juodi smailianosiai. Už juos prašoma 900 litų. Komiso savininkė prasitarė, kad netrukus raudoną padą papuoš žalias lipdukas su nauja kaina - 800 Lt.

Šios trys poros - ne pirmos, kurios pateko į komiso darbuotojų rankas. Praėjusių metų rudenį lentynose prisiglaudė pirmieji raudonpadžiai, kuriuos už 800 litų įsigijo viena kaunietė.

"Buvo atnešę ir netikrus "labutinus", bet apie juos geriau nekalbėkime", - šyptelėjo moteris.


Šiame straipsnyje: Louboutinaibateliai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių