Prancūzai: moterų vertė nepriklauso nuo išvaizdos

Prancūzijos Senatas didžiąja balsų dauguma pritarė pasiūlymui uždrausti jaunesnėms nei 16 metų merginoms dalyvauti grožio konkursuose, siekiant išvengti, kaip sakoma ataskaitoje, "vaikų hiperseksualizavimo".

Antradienį vakare už šį pasiūlymą balsavo 146 įstatymų leidėjai ir tik vienas pasisakė prieš. Įstatymą dar turi patvirtinti Nacionalinis Susirinkimas.

Šių priemonių imtasi po parlamentinės ataskaitos "Prieš hiperseksualizavimą. Nauja kova už lygybę", kuri ragino uždrausti gaminti vaikiško dydžio suaugusiųjų drabužius, tokius kaip liemenėlės su paminkštinimais ar aukštakulniai bateliai, ir neleisti 16 metų nesulaukusioms merginoms dalyvauti grožio konkursuose.

"Neleiskime mūsų mergaitėms nuo pat vaikystės manyti, kad jų vertę nulemia jų išvaizdą", - sakė ataskaitos autorė buvusi sporto ministrė Chantal Jouanno.

Pasiūlyme numatyta iki dvejų metų laisvės atėmimo bausmė ir 30 tūkst. eurų bauda tokių konkursų organizatoriams.

Šios iniciatyvos buvo imtasi po žurnale "Vogue" pasirodžiusių prieštaringai vertinamų dešimtmetės prancūzės fotosesijos provokuojančių nuotraukų 2010 metų gruodį.

Dešimtmetė Thylane Loubry Blondeau  ir dar dvi mergaitės nuotraukose buvo smarkai nugrimuotos ir dėvėjo itin prigludusias sukneles, brangius papuošalus, avėjo batelius aukšta pakulne.

Žurnalas "Vogue" gynėsi, esą nuotraukų autorius norėjo pavaizduoti visų jaunų mergaičių svajonę- rengtis kaip jų mamos.

Th.L.Blondeau motina, aktore virtusi dizainerė Veronika Loubry  sulaukė dar didesnio visuomenės pasipiktinimo, kai viename tinklaraštyje parašė, kad jos "duktė nėra nuoga, todėl neišpūskime besaikiškai šito reikalo".

Šios "Vogue" nuotraukos sukėlė audrą ne tik Prancūzijoje, bet ir užsienyje, kur daugelis jas pripažino nederamomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

w

w portretas
Seniai laikas duoti atitinkama atkirti toms su protu susipykusioms mamelems,kurios is vaiku-dukru daro bizni. Paziurekite,kokie konkursai vyksta Amerikoje ir kaip tos "mameles" svyti ir dziaugiasi,savo vaikus anksciau laiko pasendinusios deimstmeciu ir dar daugiau. Atima vaikui ateiti,nes atejus brandai,viskas jau bus nebeidomu. Toms mamelems tikrai deretu uzdetri apynasri,nes pacios jos jau sustoti nebegali.

xx

xx portretas
Prancuzai senai pripazino kad moteris turi savo verte kaip preke.Kuri parsiduoda kiekviena tik uz skirtinga kaina. Grozio konkursai tai birza o joje parduodamos merginos ir pavadinamos nugaletoja kuri dirba visus metus kad surinktu "Labdaringus" pinigus uz jai ant galvos uzdeta karuna.Renkama ta kuria galima pelningai parduoti .Kiniete, lotynu amerikiete ir t.t.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių