Mados vėjai atneša sukneles

Didžiųjų mados namų korifėjai šiemet vieningi kaip niekad: pavasario - vasaros sezoną mados tendencijos grįžta prie moteriškumo šaknų.

Antrasis pasaulinis karas moterų madoje paliko gilų pėdsaką: madingos ponios aprangos stiliumi lygiavosi į lygiavertes vyro partneres ir vis dažniau dėvėdavo švarkus ir kelnes. Laikas bent trumpam pamiršti unisex stilių: jau kelintą sezoną vis labiau į mados vartus stuksenantis moteriškumas šiemet prasiveržė su kaupu. Romantiškos bei elegantiškos suknelės privalo būti kiekvienos madingos moters drabužių spintoje.

„Moteris turi pulsuoti moteriškumu, dvelkti Prancūzija, elegancija, romantika. Mados kritikai šią vasarą moterims siūlo būti „dioriškomis“, nes tik prancūzų mados namai „Dior“ visad net ir pokariu moteris skatino vilkėti sukneles“, - sako „Dviejų brolių“ vadybininkas Andrius Jankauskas. Šiemet kaip ir pernai bus madingos  7 - 8 dešimtmečio lengvo audinio ilgos suknelės. Pro šalį neprašaus ir moterys, dėvinčios A formos, kelius ar šiek tiek virš kelių siekiančius sijonus.

Renkantis madingas drabužių spalvas A. Jankauskas siūlo pažvelgti į vaivorykštę, kad ir ką pasirinktumėte - neprašausite pro šalį. Pašnekovas sufleruoja, jog šiemet taip pat madinga pastelinės spalvos, dominuoja gėlių raštai ir motyvai. Vertėtų įsigyti karamelės ar žydros spalvos drabužių bei aksesuarų. Nevengiantiems išlaidauti Andrius Jankauskas siūlo įsigyti drabužių iš šilko, medvilnės ir natūralaus pluošto.

Stilistė Eglė Martinkaitienė pastebėjo, jog į madą sugrįžta džinso suknelės, dekoruotos kaubojiškais motyvais. Stilistė siūlo susikurti laukinės kaubojiškos mergaitės įvaizdį ir pabrėžti moterišką viliokiškumą.

„Juokauju, jog jei turi ilgas kojas vis vien būsi madinga. Sukurti kuo ilgesnių kojų įspūdį - pati karščiausia mados tendencija“, - krizena E. Martinkaitienė. Pailginti kojas moterims siūloma nešiojant avalynę aukšta platforma, kurios aukštis gali siekti net iki 14 - 15 centimetrų. Patogumas taipogi madingas - dizaineriai siūlo rinktis baleto tipo batelius.


Šiame straipsnyje: madapavasario madamada moterims

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių