„Mados infekcijos“ dizaineriai kurs „rūbus“ dulkių siurbliams

Nauji įvaizdžiai gali būti kuriami ne tik žmonėms, bet ir dulkių siurbliams. Transformuotus prietaisus drabužių dizaineriai pristatys „Mados infekcijoje“.

Aprengti dulkių siurblius suknelėmis ar marškiniais festivalio vienas dalyvių Vitalis Čepkauskas nežada. „Dulkių siurblys - žmogaus pagalbininkas, todėl stengsiuosi jį suasmeninti ir pateikti kaip originalų daiktą, kuris tarnauja žmogui. Rengti drabužiais buities prietaisus netikslinga - tai prajuokintų žmones, o mes siekiame ne juokinti, o daiktą transformuoti ir  dizainu pabrėžti ir išryškinti prietaiso gerąsias savybes ir funkcijas“, - dizainerio dirbtuvėje šiuo metu vyksta apmąstymo ir minčių dėliojimo procesas.

Kurti originalų dizainą dulkių siurbliams pasiryžo šeši festivalio dalyviai: trys festivalio senbuviai Sandra Straukaitė, Vitalis Čepkauskas, Gabrielė Januškevičiūtė bei trys  festivalio naujų dizainerių konkurso „Injekcija“ laimėtojai - Vidmina Stasiulytė,  Dovilės Kaušakytės ir Eglės Mazecaitės bei Dianos Kuzmickaitės ir Aušros Urbanavičiūtės duetai. 

„Dekoravimui pateikėme siurblius iš pačios naujausios linijos, pasižyminčios madingų spalvų gama ir kitais patobulinimais. Specifinė „Ergorapido“ forma kelia nemenką iššūkį dizaineriams, tačiau panašiame Latvijoje įgyvendintame projekte dizaineriai pasiūlė itin įdomių dekoravimo sprendimų, todėl nekantriai laukiame, ką sugalvos mūsų mados žvaigždės“,- sakė „Electrolux“ atstovas Laurynas Skruibis.

Belaidis siurblys sveria vos 2,5 kg. Pasak L.Skruibio, šis modelis dekoravimui pasirinktas todėl, kad dėl savo patogumo ir išskirtinio dizaino yra tiesiog pasmerktas laikyti matomoje vietoje, o ne spintoje ar sandėliuke.

Toks „Mados infekcijos“ ir „Electrolux“ projektas jau trečiasis. Dekoruoti buities prietaisus buvo nuspręsta  priėjus prie išvados, jog balta buitinė technika nepadeda vartotojams išreikšti savo individualumo.

Dekoruoti siurbliai bus pristatyti kovo 25-27 dienomis vyksiančioje 10-joje “Mados infekcijoje”.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių