Ką turėtume žinoti apie natūralią kosmetiką?

Natūrali kosmetika buvo populiari visais laikais. Tačiau kokias priemones rinktis ir kokių vengti, kad natūralios kosmetikos gaminimas namuose neapkarstų?

Odos šveitimas

Kas yra odos šveitimas? Tai senų ląstelių – keratinocitų – pašalinimas nuo odos paviršiaus. Priemonė, skirta joms pašalinti, turi ištirpdyti jungtis, kurios ir jungia tas senas ląsteles. Tai padaryti gali tik chemiškai apdorota, aktyvi priemonė. Tai galėtų būti priemonė su citrinų žievelių ekstraktu, kurio molekulinė masė maža. Patekusi į odos tarpląstelinius tarpus, ji gali atlikti savo darbą. O naudojant natūralią, neapdirbtą citriną ir druską, gali atsirasti alerginių reakcijų. Druskos kristalai pažeidžia odą, gali sukelti infekciją, nemalonų perštėjimą, niežulį, odos išsausėjimą, o į žaizdeles patekusi citrina dar ilgai primins tokį „natūralų“ šveitiklį. Kosmetikos priemonėse naudojamos mineralinės druskos, kurios yra praturtintos mikroelementais ir padeda atkurti osmosinio vandens pusiausvyrą odoje, t. y. sureguliuoja tinkamą vandens kiekį ląstelėje.

Apie tonizuojantį vandenį

Paprastas vanduo nėra nei valiklis, nei prausiklis odai. Jis negali suskaldyti ant odos patekusių nešvarumų. Vanduo tik ištraukia drėgmę, kurią pasigamino pati oda. Kosmetikos priemonėse naudojamas mineralinis jūros vanduo, distiliuoti augalų ekstraktai, arba hidrolatai. Rožių žiedlapių aktyvūs komponentai – eteriniai aliejai. Dažniausiai eteriniai aliejai išgaunami distiliuojant vandens garais, naudojant šalto spaudimo būdą arba ekstrakciją organiniais tirpikliais. O rožių žiedlapius mirkant vandenyje neišgaunami jokie aktyvūs komponentai.

Kremai iš grietinėlės, kiaušinio trynio ir ramunėlių žiedlapių

Tokiame kreme jau po kelių valandų prasideda puvimo procesas. Tai reiškia, kad bakterijos dauginasi pilnu tempu. Nė vienas šių produktų negali įsiskverbti ne tik į gilesnį odos sluoksnį, bet ir niekaip paveikti odos. Grietinėlėje esantys riebalai sunkiai užgula odą ir neleidžia jai kvėpuoti. Sudaroma puiki terpė odoje gamintis laisviesiems radikalams. Ar tikrai to mes siekiame tepdamos namie pasigamintą „kremą“? Juk taip mes tik sendiname odą, o ne ją jauniname. Iš ramunėlių negauname jokio aktyvaus komponento ir nė kiek nepadedame odai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių