Ką turėtume žinoti apie aukštakulnių daromą žalą?

  • Teksto dydis:

Paaiškėjo, kad aukštakulniai sveikatai kenkia labiau nei buvo manyta iki šiol, skelbia meddaily.ru. Tai susiję su tuo, kad avint aukštakulnius visas kūno svoris tenka kojų pirštams. Ilgainiui aukštakulnių avėjimas gali grėsti artrito išsivystymu bei nuospaudomis ant pirštų ar kaulų ataugomis.

Kaip perspėja vaikų ir suaugusiųjų ortopedas Endis Goldbergas, aukštakulniai gali deformuoti kaulų struktūrą, todėl jų nederėtų avėti ilgiau nei keletą valandų per dieną.

Mokslininkai atliko tyrimą, kurio metu buvo atliktos pėdų rentgeno nuotraukos tam, kad būtų galima geriau suprasti aukštakulnių žalą. Tyrime dalyvavo daugiau nei 100 dailiosios lyties atstovių.

Paaiškėjo, kad traumos ir žala, kurią daro aukštakulniai yra daug didesnė nei buvo manoma iki tol. Jei aukštakulnių kulnas yra itin aukštas, kojų pirštai yra suspaudžiami. Tai pirštus deformuoja ir sukelia skausmą.

Mokslininkai pastebi, kad aukštakulnius galima avėti ne ilgiau nei 1-2 valandas per dieną. Tačiau, jei moteris aukštakulnius avi ištisą darbo dieną, jos laukia rimtos sveikatos problemos.


Šiame straipsnyje: aukštakulniaižalaavalynė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių