Geriausi vaistai nuo kiaulių gripo

Bijote susirgti kiaulių gripu?  Stiprinkite imunitetą!

Naujajam pandeminiam gripui sparčiai plintant Europoje, o mokslininkams baiminantis, kad virusas A/H1N1 gali mutuoti ir tapti agresyvesnis, Lietuvos gyventojai atsidūrė situacijoje, kai jų sveikata pirmiausia priklauso nuo jų pačių.

Maisto papildų ir nereceptinių vaistinių preparatų gamintojai pabrėžia, kad stiprus žmogaus imunitetas yra geriausia apsauga nuo bet kokio gripo ar ūminių kvėpavimo takų infekcijų.

„Yra įvairių ir įvairioms amžiaus grupėms skirtų veiksmingų maisto papildų ir nereceptinių vaistų imunitetui stiprinti. Kas juos vartoja, jau yra sumažinę riziką, kad prikibs virusas, tačiau tuo pasirūpinti nevėlu ir dabar, kadangi kiaulių gripo plitimo perspektyvos ir trukmė tebelieka visiškai neaiškūs“, – sako Savigydos pramonės asociacijos (SPA) vykdomasis direktorius Edvinas Butkus.

Jis pabrėžia, kad esama jau tradiciniais tapusių preparatų su aiškiai išreikšta kuria nors veikliąja medžiaga imunitetui stiprinti, tiek ir gana sudėtingos sudėties klinikiniais tyrimais pagrįstų preparatų.

Paprastai imunitetui stiprinti skirtų maisto papildų pavadinime yra žodžio dalis „imuno“ ar pan., tačiau geriausia, jei jų ieškantis pirkėjas pasikonsultuos su gydytoju arba vaistininku. Jie pasakys, kad dabartinėmis aplinkybėmis itin tiktų visos tradicinės priemonės, stiprinančios imunitetą ir veikiančios profilaktiškai: vitaminas C, ežiuolės ir šeivamedžio ekstraktai, čiobreliai, česnakas, bičių pikis ir pan. 

Imunitetui svarbu ir itin kokybiški žuvų taukų preparatai, turintys itin daug omega-3 riebalų rūgščių ir vitamino A. Be to, seniai įrodyta, kad rykliai turi ypatingą imuninę sistemą. Vaistinėse parduodamas maisto papildas „Ryklių taukai“ pagaminti iš rafinuoto ryklių taukų kepenų aliejaus, todėl veikliosios medžiagos nepraranda savo savybių ir padeda žmogaus organizmo imunitetui.

Verta atkreipti dėmesį ir į maisto papildus, kurių sudėtyje yra beta gliukanų. Taibiologiškai aktyvios medžiagos, gaunamos iš Japonijoje augančių medicininių grybų.

Besidomintys sveikatą stiprinančiomis priemonėmis tikrai žino apie ir medicininį grybą kordicepsą, kuris auga Kinijos,  Tibeto, Nepalo aukštikalnėse. Lietuvos vaistinėse galima įsigyti maisto papildą su kordicepso ekstraktu  „Cordyceps“.

Norvegijos maisto papildų gamintojai pastaruoju metu atkreipė vartotojų dėmesį į JAV anksčiau atliktus tyrimus, kad seleno trūkumas itin sumažina žmogaus organizmo sugebėjimą priešintis kuo įvairiausiems virusams, įskaitant ir žmogaus imunodeficito virusą, ir paragino profilaktiškai vartoti seleno papildus. Tas pat pasakytina ir apie cinką.

Homeopatinių preparatų lentynoje vartotojų dėmesį turėtų patraukti kompleksinis preparatas  „Influcid“, kuris Vokietijoje pradėtas gaminti net prieš 80 metų, o dabartinė šio medikamento forma įregistruota prieš 13 metų. Sankt Peterburgo Gripo mokslinio instituto specialistai jau pagrindė preparato „Influcid“ efektyvumą ir prieš naujojo gripo virusą.

 

 


Šiame straipsnyje: sveikatagripas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių