Draugai tiki, kad grupės „Vairas“ lyderis E.Čivinskas pasveiks

„Vairo“ grupės lyderio Edmondo Čivinsko draugams vėl sužibo viltis, kad ligonis galbūt išsivaduos iš itin sunkios būsenos ir vėl bus galima laukti kepenų transplantacijos.

„Šeštadienį aplankiau Edmondą, ir jis atsimerkė, pažvelgė į mane“, - džiaugsmu pasidalijo E.Čivinsko draugas dainininkas Romas Dambrauskas.

Jis patikino, kad suplanuoti paramos koncertai vyks, nepaisant pastaruoju metu itin pablogėjusios E.Čivinsko sveikatos būklės. Trečiadienį jį buvo ištikusi koma.  

Pirmasis paramos koncertas vyks pirmadienį Mažeikiuose, antradienį - Klaipėdoje ir Šiauliuose, trečiadienį - Kaune. Dar vieną, papildomą koncertą numatyta surengti Panevėžyje. Surinktos lėšos bus skirtos muzikanto gydymui ir šeimai.

R.Dambrausko teigimu šalies gyventojai labai nuoširdžiai reaguoja į paramos akciją.

„Esu sužavėtas Kauno medicinos universiteto Intensyviosios terapijos klinikos darbuotojų profesionalumu, nuoširdumu ir esu giliai nustebęs, kad Lietuvoje yra tiek daug gerų žmonių. Jie siūlo ne tik finansinę paramą, bet net ir dalį savo kepenų“, - pasakojo R.Dambrauskas.

Kauno medicinos  universiteto Gastroenterologijos klinikos vadovas profesorius Limas Kupčinskas patvirtino, kad kepenys yra labai greitai regeneruojantis organas ir sudarius sąlygas labai greitai atauga.    

Kauno medicinos universiteto Intensyviosios terapijos klinikos vadovas docentas Vidas Pilvinis pabrėžė, kad palaikomos E.Čivinsko kepenų, inkstų, plaučių funkcijos, daroma viskas, kad ligonis įveiktų krizę.

Hepatitas B, sukeliantis sunkią kepenų ligą, E.Čivinskui diagnozuotas prieš ketverius metus. Ligonis gydytas vaistais. Manoma, kad pavojingu kepenis ardančiu virusu muzikantas užsikrėtė prieš 20 metų, kai jam po autoavarijos buvo perpiltas kraujas. Donorystės centruose tuomet dar nebuvo  įdiegta kraujo kontrolės dėl hepatitio virusų sistema.       

Paramos koncertas Kaune:

Vasario 24 dieną Kauno klube Combo bus rengiamas labdaros koncertas, kurį aplankę asmenys prisidės prie paramos muzikos atlikėjo gydymui bei skubiai kepenų transplantacijai.

„Žmogus, kuris visą gyvenimą atidavė muzikos pasauliui vertas pagalbos ir paramos čia ir dabar iš mūsų visų. Kadangi muzikanto būklė yra kritiška, reikalinga išskirtinai greita donoro pagalba, kurio laukti Lietuvos gydymo įstaigų eilėse jau nebėra laiko.

Šiuo tikslu inicijuojamas koncertas, kurio surinktos lėšos bus paskirtos muzikos atlikėjo gyvybei gelbėti svetur esančiose gydymo įstaigose. Užsienyje įmanoma greita donoro pagalba, tokiu būdu atsirastų galimybė išsaugoti muzikanto gyvybę. Džiaugiuosi, jog prie šios iniciatyvos prisijungė vienos brandžiausių Lietuvos muzikos grupių bei atlikėjų“,- teigė vienas koncerto iniciatorių, „Combo“ muzikos agentūros savininkas Rimantas Kišonis.

Koncerto metu apsilankę galės išgirsti legendinius Egidijaus Sipavičiaus, Rūtos Morozovaitės, Gintarės Karaliūnaitės, Žilvino Žvagulio, Irenos Starošaitės, Ovidijaus Vyšniausko, Džordanos Butkutės, Rondo ir kitų muzikos atlikėjų kūrinius. Paramos renginio iniciatoriai yra visi muzikos atlikėjai, kurie pasirodys koncerte.


Šiame straipsnyje: hepatitastransplantacija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių