Kaip susikurti grožio saloną namuose?

Apsilankymas grožio salone kiekvienai moteriai kelia malonius pojūčius. Deja, po ilgos darbo dienos ar rūpinantis vaikais ne visada lieka laiko nulėkti į kirpyklą ar kosmetologijos kabinetą. Ką jau kalbėti, kad tokios grožio procedūros nepigus malonumas.

Atliktos apklausos rodo, kad grožio rutinai namuose kiekviena moteris vidutiniškai skiria apie 55 minutes. Kaip pasirūpinti savo oda ir plaukais moterys patarimų dažniausiai klausia draugių, specialistų ar ieško internete. „Grožio saloną kiekviena moteris gali susikurti namuose. Platus priemonių asortimentas: nuo joninių džiovintuvų iki fotoepiliatorių, leidžia sąlyginai mažomis investicijomis ir profesionaliai atlikti grožio procedūras namuose“, – sako „Technoramos“ grožio prekių konsultantė Jūratė Talmantaitė.
Štai keli specialistų patarimai, kurie padės kiekvienai pasigražinti namų sąlygomis.

1. Atgaivinkite po žiemos pavargusią odą

Neseniai „Sveikos odos laboratorijos Physiogel“ užsakymu Lietuvoje atlikta apklausa atskleidė, kad moters odos būklė turi didžiulę įtaką gerai savijautai. Deja, sezonų kaita bei oro pokyčiai neigiamai veikia mūsų odą. Viena didžiausių pastebimų problemų - odos išsausėjimas. Norint atgaivinti veido odą, būtina vartoti daug skysčių. Šylant orui kartu su prakaitu pasišalina didelė dalis kūno skysčių, tad vanduo padės odą drėkinti iš vidaus bei subalansuoti skysčių kiekį organizme. Odai drėkinti vandens nepakanka, būtina ja pasirūpinti ir iš išorės. Klaipėdos paslaugų ir verslo mokyklos dėstytoja Dalia Mikutienė šią problemą pataria spręsti profesionalų atliekama veido odos valymo procedūra. Tolimesnę priežiūrą galima tęsti namuose, pasitelkiant į pagalbą drėkinamuosius kremus ar kartais pasilepinant natūraliomis veido kaukėmis.

Dažnai nepagalvojame, kad į kosmetikos gamybą galima pasitelkti ir namuose turimus buitinius prietaisus. Štai turimas plakiklis ar kokteilinė puikiai tiks ne tik sveikuoliškiems kokteiliams, bet ir kaukių gamybai – norimus ingridientus tiesiog reikia suplakti iki reikiamos konsistencijos ir pamaitinti odą. D. Mikutienė natūralias kaukes pataria rinktis pagal savo odos tipą. Atgaivinti sausai odai specialistė rekomenduoja naudoti avižų bei grietinės kaukę, tuo tarpu riebiai odai tiks ekologiška kiaušinio baltymo ir citrinos sulčių kaukė.

Dar viena moters grožio rutinos dalis – makiažas. Žvelgiant į pavasario makiažo tendencijas, karaliauja natūralumas, todėl gražinantis nereikia persistengti ir tik švelniai paryškinti savo veido bruožus. Kiekvienai moteriai savo kosmetinėje rekomenduojama turėti kreminę bei birią pudrą, lengvų, šiltų, pastelinių spalvų šešėlius, akių tušą bei blizgesį. Norinčioms paryškinti lūpas, patariama jas dažyti ryškiomis, prinokusių vaisių (braškių, vyšnių, persikų) spalvomis.

2. Leiskite plaukams blizgėti

Žiemos šaltis paveikia ne tik odą, bet ir plaukus, tad nusilpę plaukai reikalauja priežiūros. Dėl šalčio, vitaminų trūkumo jie išsausėja, pradeda lūžinėti. Norinčioms juos atstatyti būtina naudoti drėkinantį kondicionierių ir plaukų kaukes, kurie padėtų sugražinti prarastą blizgesį, purumą ir kiekvienai leistų džiaugtis paklusniais plaukais.

Pavasarį skundžiamasi ir padidėjusiu plaukų slinkimu. Jam sustabdyti puikiai tiks naminės priemonės. Patartina rinktis migdolų, avokadų ar kokosų aliejų, kurį kelis kartus per savaitę reikėtų įtrinti į galvos odą ir palaikyti apie 20-30 minučių. Aliejukai padės sureguliuoti jūsų galvos odos drėgmės ir riebalų balansą, saugos plaukus nuo išsausėjimo ir stiprins odos apsauginį sluoksnį.

Nei viena spartų gyvenimo tempą gyvenanti moteris neįsivaizduoja savo gyvenimo be plaukų džiovintuvo ar plaukų formavimo ir tiesinimo priemonių. Žinoma, geriausias sprendimas – natūralus plaukų džiovinimas, tačiau jei tam neturite laiko, tuomet būtina naudoti kokybišką plaukų džiovintuvą. Dažnai dėl prekių gausos gali būti sunku išsirinkti, tad pravartu apie jums geriausią variantą pasiskaityti prieš perkant ar pasikonsultuoti su specialistais. Technoramos konsultantė J. Talmantaitė jau trečius metus iš eilės pastebi padidėjusią plaukų džiovintuvų su jonizavimo funkcija paklausą. „Šie džiovintuvai, kitaip nei įprasti, apsaugo plaukus nuo elektrinimosi, nuo išsausėjimo, neleidžia netekti žvilgesio. Dėl savo funkcijų toks džiovintuvas taip pat sutaupys jūsų laiką, plaukus padarys lengviau valdomus ir leis reguliuoti karščio rėžimą, o tai padės apsaugoti galvos odą,“ – privalumus vardija specialistė. Svarbu nepamiršti naudoti nuo karščio apsaugančias plaukų priemones, kad plaukai nukentėtų kuo mažiau.

3. Palepinkite savo kūną

Didžiąją dalį savo laiko skiriame veido priežiūrai, tačiau ne mažiau svarbu rūpintis ir savo kūnu, rankomis bei pėdomis. Kūno priežiūrai galite pasigaminti šveitiklį iš įvairių jūsų virtuvėje randamų produktų – kavos tirščių, šokolado, medaus, citrinos, migdolų ar cukraus. Jei norite išvengti nemalonių pojučių ar nesuerzinti odos depiliacijos procedūrų metu, dėstytoja D. Mikutienė prieš depiliaciją pataria odą dezinfekuoti tam skirtais specialiais produktais, kurie pašalintų kremo likučius ir palengvintų procedūrą. Po depiliacijos patariama odą nuraminti ir ją sudrėkinti raminamuoju losjonu, drėkinamuoju kremu ar mėtų, melisų aliejumi.

Moterys dažnai ieško depiliacijos priemonių, kurios nesukeltų didelio skausmo ir būtų veiksmingos ilgą laiką.  Štai  anksčiau tektdavo varstyti grožio klinikų duris, kuriose depiliacijos procedūroms naudojami fotoepiliatoriai. Šie prietaisai tarsi lazeris šviesos impulsais paveikia plaukelio svogūnėlį, o plaukeliai iškrinta natūraliai. Nuo šiol kiekviena gali įsigyti šį apartą ir naudoti namuose. “Toks prietaisas sulaukia itin daug moterų susidomėjimo dėl visiškai neskausmingų procedūrų,”- paaiškina J. Talmantaitė atstovė.

Norint pasirūpinti rankomis ar pėdomis nebūtina lankytis grožio salonuose. Rankų puoselėjimui galima naudoti pieštukinį manikiūro rinkinį, kuris padės kiekvienai pasirūpinti savo nagų išvaizda. Kadangi rankų oda sensta daug greičau nei veido ar kaklo, rankoms pasirūpinti taip pat reikėtų naudoti šveitiklį, kuris pašalins negyvas odos ląsteles bei kremą, kuris sudrėkins rankų odą. Pėdų priežiūra taip pat ne mažiau svarbi, juk artėja šiltasis sezonas, kuomet norėsime rinktis atvirus batelius. Pėdoms prižiūrėti puikiai tiks masažinė vonelė, kuri atpalaiduos kojų pėdas, padės panaikinti nuovargį susikaupusį po darbo dienos bei paskatins jūsų kraujotaką. Kaip ir rankoms, pėdoms būtinas pedikiūras, jų drėkinimas, taip pat pėdų priežiūrai galima naudoti kremus-dezodorantus, kurie apsaugos nuo prakaitavimo. Nebūtina išleisti daug pinigų, kad jaustumėtės ir būtumėte gražesnė, tereikia skirti šiek tiek laiko ir savo grožiu lengvai pasirūpinsite namuose.

Štai keletas būtinų kūno priežiūros priemonių, kurios padės pasirūpinti išvaizda ir sveikata neišeinant iš namų: tai plaukų džiovintuvas, plaukų formavimo ir tiesinimo priemonės, pieštukinis manikiūro rinkinys, epiliatorius, masažinė kojų vonelė, plakiklis bei kokteilinė. Rūpinkimės savimi!



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių