2016-ųjų vasara – puošnios mados triumfas

  • Teksto dydis:

Dabarties madingiausieji pasižymi individualiu požiūriu į aprangą ir įvaizdžio kūrimą. Tai sutartinai pabrėžė žinomiausi Lietuvos mados ir kitų sričių profesionalai.

Į sezono mados tendencijų konferenciją „Pasimatuok madą“, vykusią „ISM Innobase“ ISM vadybos ir ekonomikos universitete susirinko gausus būrys naujovėmis susidomėjusių stilingų žmonių. Anot mados žurnalo „L`Officiel“ vyriausiosios redaktorės Jurgitos Garbaravičienės, tai ženklas, kad Lietuvoje susibūrusi tvirta smalsių, savitu stiliumi ir požiūriu į kasdienybės kūrybą pasižyminčių asmenybių bendruomenė.

Konferenciją atidaręs pirmasis svečias, filosofas, kultūros kritikas Leonidas Donskis, pastebėjo, kad dabarties žmonių noras gyventi gražiai, atrodyti madingai yra lygiai toks pats stiprus kaip ir Viduramžių visuomenėje. Pasikeitė kryptys, iš kurių šiandien mus pasiekia mados. Dabar mada prieinama visiems, o XIV a. tai buvo tik turtingiausiųjų privilegija. Puoštis galėjo tokios turtingos šeimos kaip Medičiai Florencijoje. Be to, jei šiandien Pietų Europą: Graikiją, Italiją siejame su nestabilia ekonomine ir socialine padėtimi, o Šiaurės Europą su pažanga ir moderniomis idėjomis dizaino srityje, tai XV a. situacija buvo priešinga. Pasaulis anuomet norėjo gyventi taip, kaip gyvena italai.

Socialinių mokslų daktaras, mados disciplinų dėstytojas Eugenijus Skerstonas konferencijoje pateikė ne vieną principą, kuris mums, pirkėjams, yra slaptas, o šios industrijos atstovams logiškai paaiškinamas: „Aukštosios mados ir Lux prekių neįmanoma įsigyti internete, nes kūrėjams svarbu ne nupirktų daiktų kiekis, o išskirtinumo jausmas, gebėjimas suburti lojalų gerbėjų ratą“, – apie įdomius dėsningumus kalbėjo dr. E. Skerstonas.

Konferencijoje apžvelgtos ir šio pavasario bei vasaros mados, interjerų, gastronomijos, šukuosenų ir makiažo tendencijos, kurios, anot specialistų, gali būti aktualios net ir 2017-aisiais.

Interjero salono „Retroforma“ įkūrėja Lina Kalinauskaitė-Forsman pasiremdama Pantone spalvų sistema analizavo madingiausias sezono spalvas ir tai, kaip jos galėtų apsigyventi interjeruose. Norintiems atnaujinti namus dizainerė patarė apsvarstyti švelnią rožinę ir melsvą – tai šių metų šviesuliai, galintys sužibėti tokiose jaukumą teikiančiose detalėse kaip pagalvėlės, užuolaidos ar tapetai.

Dievinantiems gastronomiją kulinarijos studijos „Čiop Čiop“ vadovė ir tinklaraščio „DerVynas“ autorė Urtė Mikelevičiūtė pasakojo apie kelionių maršrutus, kuriais artimiausiu metu seks maisto mylėtojai: Peru, Urugvajus, Portugalija, Latvija – tai keletas punktų iš sąrašo, kurį sudarė pasaulio virtuvių entuziastai.

Konferencijos desertas tapo dabarties mados, šukuosenų, makiažo tendencijų apžvalga. Kaip vieną iš aktualiausių sezono kirpimų plaukų stilistas, salonų „UFF“ įkūrėjas Valerijus Gigevičius įvardijo „lob“ – tai prailgintas „bob“ kirpimas. Kosmetikos „Urban Decay“ produktų vadovė Guoda Rinkevičiūtė vardijo ir praktinio užsiėmimo metu rodė naujausius makiažo štrichus. Vienas jų – mėlyna spalva, kuri jau dabar taikoma ne tik vakariniame, bet ir dieniniame makiaže.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mamytei

mamytei portretas
pas samdyta elektrika kelnėse

U

U portretas
o kur galerija?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių