Šv. Jurgio Kankinio bažnyčioje – labdara kurtiesiems menininkams

Į kalėdinį labdaringą renginį „Padėkime išgirsti“ Šv.Jurgio Kankinio bažnyčioje vakar susirinko dešimtys žmonių.

„Jei nebūtų mano dukters Gabrielės, nebūtų ir šios parodos, nes ji – pagrindinė iniciatorė, subūrusi talentingus kurčiuosius menininkus“, – prisipažino nuo gimimo kurčią dukrą auginusi Džilda Valaitienė, kuri su Senamiesčio draugijos vadove Aiste Grybauskiene tapo pagrindinėmis renginio „Padėkime išgirsti“ organizatorėmis.

Lietuvos kurčiųjų komandoje krepšinį žaidžianti 23 metų Džildos dukra baigė studijas Dailės akademijoje ir subūrė negirdinčius gabius jaunuosius menininkus.

„Norėjau ypatingos, dvasingos ir gražios vietos“, – savo pasirinkimą, kur surengti „Padėkime išgirsti“, aiškino D.Valaitienė

Kaunietė pabrėžė, kad kurtiesiems yra daug sunkiau adaptuotis visuomenėje, nes jie kalba gestų kalba, kurios kiti nesupranta. Jų darbai bus jų bendravimo kalba. Beje, neatsitiktinai renginyje buvo paaiškintos ir kelios pagrindinės gestų kalbos reikšmės.

Šv.Jurgio bažnyčios vienuolyno menėje susirinkę žmonės galėjo pasigrožėti Vilniaus dailės akademijos studentų ir kitų Lietuvos miestų įvairių meno mokyklų kurčiųjų jaunųjų absolventų paveikslais ir keramika.

Tarp jaunųjų menininkų savo grafikos darbus eksponavo tarptautinių parodų Prancūzijoje ir Lenkijoje dalyvis VDA Grafikos fakulteto studentas Karolis Simaitis, Tautodailininkų sąjungos narys Robertas Simaitis, tarptautinių parodų Italijoje, Danijoje, Prancūzijoje ir Lietuvoje dalyvis, pristatė keramikos darbus.

„Nepamirškime atsigręžti į žmones, kuriems trūksta mūsų šilumos ir pagalbos“, – ragino apžiūrėti ir įsigyti kūrinių renginio vedėja ir globėja Dalia Teišerskytė.

Jaunųjų menininkų darbai kainavo nuo 40 iki 1 300 litų. Brangiausi – du Algirdo Mačiulio paveikslai.

„Mūsų tikslas yra ne surinkti lėšų, o paviešinti menininkų darbus, atskleisti jų gabumus“, – skambant ansamblio „Ainių“ koncertui, akcentavo D.Valaitienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gaila

gaila portretas
kad tokia baisi pūga buvo o tai Dalytės jaunystės aktų visas Wilno ''aktyvas'' pažiūrėt būtų sulėkes ,vienuolyno koridoriuje ir kankinius ir nuspaustus reikėtų gelbėt ........gaila

milda

milda portretas
Puikus renginys! Geri menininkai, gera dvasia! kad tik daugiau toki7u renginiu Lietuvoje BUTU. Kaunas, Milda

Nora

Nora portretas
Dekoju organizatoriams uz nuostabu rengini! Visi buvo laimingi ir patenkinti. Dekui, dekui ir dekui. Nora
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių