Žurnalistai meistriškumą įrodinės krepšinio aikštelėje

„Kai aikštėje žurnalistai, sunku prognozuoti ne tik sportinį rezultatą“, - juokavo Lietuvos žurnalistų sąjungos sporto žurnalistų klubo „PRESS’as“ pirmininkas Tautvydas Vencevičius. Beveik šimtas žiniasklaidos atstovų šeštadienį Kaune įbėgs į  Arvydo Sabonio krepšinio centro aikštelę.

Gražia tradicija ir jau šeštus metus iš eilės vyksiančiame Lietuvos žurnalistų krepšinio čempionate jėgas išmėgins 8 komandos. Čempionatą kartu su Kauno miesto savivaldybe organizuoja Lietuvos žurnalistų sąjungos sporto žurnalistų klubas „PRESS’as“.

„Pirmi trys čempionatai vyko Vilniuje, vėliau persikėlė į Druskininkus, o jau antri metai iš eilės vyks Kaune. Kauniečius pasirinkome dėl to, kad čia – krepšinio sostinė. Juolab, kad tikrojoje sostinėje pastaruoju metu beveik ir nebelieka sporto objektų, griaunami stadionai, krepšinio salės. Kita vertus, Kaune mums organizacinius rūpesčius padeda spręsti ir savivaldybė“, - mūsų portalui teigė T.Vencevičius.

Paklaustas, kas laikomi favoritais klubo pirmininkas neslėpė, kad kauniečiai bus pagrindiniai pretendentai. Krepšinio gebėjimais garsėjančio Tomo Grigalevičiaus vedami šeimininkų atstovai yra rimtai nusiteikę susigrąžinti pernai prarastas pozicijas. Jų pagrindiniais konkurentais laikoma Panevėžio komanda. Būtent ji pernai nutraukė tris sezonus trūkusį kauniečių dominavimą. Netikėtumų gali pateikti ir „Press'o“ kolektyvas su „Radiocentro“ laidų vedėju Gedu Saročka priešakyje bei dar kelios kitos ekipos. Pirmenybėse taip pat kausis DELFI, LRT ir „Lietuvos ryto“ televizijų bei krepšinio naujienų portalo „BasketDream“ komandos. Pirmą sykį pasirodys ir debiutantai – TV3 kolektyvas.

Nugalėtojų ir prizininkų tradiciškai laukia iškilminga apdovanojimų ceremonija ir Lietuvos krepšinio federacijos bei kompanijos „HillTown“ įsteigti prizai. Po mėnesio žurnalistai susiburs ir futbolo aikštėje. Gegužės 27 dieną LFF stadione Vilniuje nugriaudės jubiliejinis dešimtasis Lietuvos žurnalistų futbolo čempionatas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių