Per žingsnį nuo aukso likusių kauniečių treneris: nėrėm į krūmus

„Varžovų gynyba buvo agresyvesnė, ypač po dviejų kėlinių. Kažkiek išsigandom, vienu momentu pabėgom į krūmus“, - savikritiškai pripažino Rolandas Urkis. Buvusio Kauno „Atleto“ vidurio puolėjo vadovaujama Kauno rajono „Omega“ liko per žingsnį nuo aukso apdovanojimų.

Lemiamose Regionų krepšinio lygos (Natural Pharmaceuticals-RKL) rungtynėse kauniečiai išvykoje 55:75 nusileido Tauragės krepšinio klubui. Svečių pralaimėjimas dar apmaudesnis, nes prieš pat ilgąją pertrauką jie pirmavo dviženkle persvara 33:20.

„Jų geresnis pataikymas buvo. Kiek pamenu, jų pirmi trys tritaškiai įkrito ir – staigiai lygu. Sutrikome, jie pabėgo. Po to bandėme vytis, bet jau buvo vėlu“, - sakė R.Urkis.

Paklaustas, ar prieš sezoną būtų sutikęs su antrąja vieta čempionate, kaunietis pripažino, kad jo komanda nužygiavo toli, tačiau pasiekus lemiamą etapą labai norisi ir pelnyti pagrindinį titulą.

Kauno rajono komandos gretose rezultatyviausiai žaidęs Robertas Bitinas surinko 13, Vaidas Bendikas - 11 taškų. Tuo tarpu garsiausias svečių krepšininkas Evaldas Dainys per daugiau nei 20 min. pelnė tik 4 taškus ir prarado tris kamuolius. Šis gynėjas per savo profesionalią karjerą yra vilkėjęs Vilniaus „Lietuvos ryto“ ir Klaipėdos „Neptūno“ klubų marškinėliais.

Pralaimėjusiųjų gretose rezultatyviausiai žaidęs (17 taškų) Tautvydas Žioba teigė pirmą sykį patyręs tokį pergalės džiaugsmą.

„Per ilgąją pertrauką rūbinėje sutarėme, kad nesvarbu, kaip baigsis rungtynės, mes kausimės iš paskutiniųjų ir paliksime visas jėgas. Tai pasiteisino“, - džiaugėsi snaiperis.

„Tapome visur agresyvesni ir pradėjome geriau pataikyti“, - pagrindines triumfo priežastis įvardino Tauragės KK vairininkas E.Žemgulis.

Šis specialistas RKL čempionatą buvo laimėjęs ir kaip žaidėjas. Pasak jo, triumfuoti kaip treneriui – smagesnis jausmas.

Iš viso tauragiškiai Regionų čempionate yra nugalėję net 5 kartus. Pergalė A divizione suteikia galimybę nugalėtojams pakilti į antrąją pagal pajėgumą šalies krepšinio lygą – NKL. Tiesa, Nacionalinėje krepšinio lygoje ekipoms keliami griežtesni kriterijai – tiek salės, tiek biudžeto, tad kol kas nėra aišku ar tauragiškiai kelialapiu pasinaudos.


Šiame straipsnyje: OmegaRKLUrkis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių