„Žalgiriui“ skyrė beveik dukart mažiau nei žadėjo

Kauno politikai šiandien pritarė, kad labiausiai miestą Europoje garsinančiai „Žalgirio“ krepšinio komandai būtų skirta 2,9 mln. litų. Tai beveik perpus mažiau, nei politikai žadėjo dar praėjusiais metais.

Nors buvo kalbėta, kad savivaldybės Sporto rėmimo taryba sukurta tam, jog lėšos įvairių sporto šakų klubams būtų paskirtytos pagal aiškius kriterijus, tačiau miesto tarybos nariams ketvirtadienį kilo abejonių.

Ypač užkliuvo, kad kai kurios vietinėse lygose žaidžiančios komandos sulaukė didesnės paramos, nei rungtyniaujančios Europoje.

„Buvo vertinama kiekviena paraiška, suskaičiuoti balai – viskas buvo atliekama pagal patvirtintą metodiką: amžiaus grupės, meistriškumas ir sportinės tradicijos“, – politikus bandė įtinkinti savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Dainius Ratkelis.

„Didžiausias man kylantis klausimas – kuo vadovaujantis skirstomi pinigai. Neišgirdau nei vieno argumento. Juk turi būti kažkokie kriterijai, kodėl mažinama ar kodėl didinama. Ir tai liečia ne vien svarbiausią Kauno komandą, bet ir visas kitas“, – aiškios tvarkos pasigedo Darbo frakcijos seniūnas Gintaras Jonas Furmanavičius.

Jam pritarė ir Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Simonas Kairys, teigdamas, kad lieka neaišku, kokiais kriterijais vadovaujantis skirstomi pinigai Europos ir vietiniame lygmenyje žaidžiančioms komandoms.

Svarstant klausimą dėl paramos „Žalgiriui“, kai kurie miesto tarybos nariai siūlė šią paramą padidinti, tačiau dauguma nubalsavo, kad būtų skirta 2,9 mln. litų.

Keletas miesto tarybos narių siūlė apskritai neskirti pinigų garsiausiai šalies krepšinio komandai. Kartu su jais nepasitenkinimą rodė ir meras Andrius Kupčinskas teigdamas, kad savivaldybė pastatė komandai areną.

Tačiau mero nepalaikė net jo bendrapartiečiai Marijus Panceris ir Vygandas Gudėnas, kurie neabejojo, kad Lietuvoje nėra geresnio ambasadoriaus nei „Žalgiris“.

„Manau, kad “Žalgiriui„ reikia skirti pinigus ir čia negali būti didelių diskusijų. Kodėl mes kalbame apie kažkokią arenos koncesiją? Kaip tai susiję? Tai Kauno savastis, negalime komandos paleisti pavėjui. Daug metu joje žaidžiau ir žinau, kad tie pinigai, kuriuos skiriame, naudojami kelionėms ir būtiniausiems dalykams“, – sakė ilgametis žalgirietis ir miesto tarybos narys Gediminas Budnikas.

2012 metų Kauno miesto savivaldybės biudžete sporto projektams finansuoti skirta 5 mln. litų.


Šiame straipsnyje: Žalgiriskrepšinis

NAUJAUSI KOMENTARAI

siaip

siaip portretas
nereikejo nieko skirt, gatves geriau sulopykit, moka belekokias babkes paskui ruberoidai girti po kauna vazineja. tegu susiranda privacius remejus

Tiesa

Tiesa portretas
Zalgiriu skiria aiskiai per mazai. Kad gatves baisios irgi tiesa, bet ponu is savivaldybes namai, pilys ir pilaites vis grazeja ir dideja. Nejau nera saziningos partijos??

Algis

Algis portretas
Tai, kad jau geras desimtmetis, kai ,,Zalgiris'' Kauno nebereklamuoja.
VISI KOMENTARAI 28

Galerijos

Daugiau straipsnių