„Žalgiris“ sukirto rankomis su perspektyviu aukštaūgiu

  • Teksto dydis:

Kauno „Žalgirio“ klubas nutarė savo gretose ir toliau išsaugoti praėjusį sezoną gerą sportinę formą demonstravusį, tačiau šiuo metu reabilitaciją atliekantį Artūrą Gudaitį.

Tinklalapio „BasketNews.lt“ žiniomis, 20 metų 208 cm ūgio puolėjas su Lietuvos čempionais sudarė dvejų metų sutartį su galimybe ją pratęsti dar vieneriems metams.

„Ši nauja sutartis reiškia, jog net ir po tokios sudėtingos operacijos manimi kažkas tiki bei suteikė galimybę atsiskleisti. „Žalgiris“ – tai didis klubas su giliomis krepšinio tradicijomis. Neabejotinai, tai geriausias klubas Lietuvoje, o jo organizacija taip pat puiki.

Jeigu pavyks prasimušti į pagrindinę sudėtį, bus malonu ir naudinga žaisti su tokiais autoritetais kaip Robertas Javtokas ar Paulius Jankūnas“, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ kalbėjo A. Gudaitis.

Šiuo metu aukštaūgis atlieka reabilitaciją po gegužės 20 d. atliktos kelio operacijos. A.Gudaitis viliasi jau spalio mėnesį žaisti kontaktinį krepšinį, bet šiuo metu jis vis dar dirba pagal individualią programą treniruoklių salėje.

Kelio skausmus dar kovo mėnesį pajutęs aukštaūgis, paklausęs medikų patarimų, kurį laiką delsė operuotis, tačiau vėliau situacija pablogėjo ir Gudaičiui teko gultis ant operacinio stalo.
Praėjusį sezoną NKL puolėjas vidutiniškai rinkdavo po 15,5 taško, atkovodavo po 9,2 kamuolio ir blokuodavo po 1,7 metimo, o jo vedama Kauno „Žalgirio-2“ ekipa iškovojo bronzos medalius.
„Ši trauma mane truputį pristabdė. Nežinau, kaip dabar bus. Tikiuosi, kad visiškai pasveiksiu ir debiutuosiu aukščiausioje Lietuvos lygoje, – anksčiau tinklalapiui „BasketNews.lt“ yra sakęs A. Gudaitis. – Kaip ir visi vaikinai, kurie žaidė „Žalgirio-2“ ekipoje, viliuosi, jog ateityje pateksiu ir į pagrindinę „Žalgirio“ komandą.“

Dėl traumos krepšininkas šią vasarą praleido Europos jaunimo (iki 20 metų) čempionatą, o prieš dvejus metus jaunių pirmenybėse jis rinkdavo po 11,3 taško bei atkovodavo po 6,2 kamuolio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių