„Žalgiris“ sezoną pasitiks smarkiai pasikeitusiu veidu

Kauno „Žalgirio“ pokyčių vasara – baigta. Atsisveikinęs su trimis svarbiais krepšininkais, Kauno klubas kitą sezoną aikštėje turėtų būti kitoks.

Bene didžiausias skirtumas, lyginant su praėjusio sezono sudėtimi – snaiperių praradimas. Jamesas Andersonas pakėlė sparnus į NBA, o Artūras Milaknis pasirinko pelningą Kazanės UNIKS pasiūlymą, taip atverdami milžinišką skylę snaiperio pozicijoje.

A.Milaknis ir J.Andersonas praėjusį sezoną pataikė net 62 proc. „Žalgirio“ tritaškių Eurolygoje (106 iš 171), o vasarą komandos nepapildė nė vienas mirtinu metimu iš toli pasižymintis krepšininkas.

Taip, Martynas Pocius, Mantas Kalnietis ir Olivier Hanlanas gali pataikyti iš toli, tačiau visiems trims krepšininkams tritaškiai metimai nėra pagrindinis puolimo ginklas.

Atsisveikinę su Artūru Gudaičiu, žalgiriečiai prarado ir atletiškiausią priekinės linijos žaidėją.

Kaip atrodys naujo sezono „Žalgiris“? Bandome pažvelgti į artimiausią ateitį ir paspėlioti.

Prognozuojamas starto penketas

Mantas Kalnietis, Olivier Hanlanas, Martynas Pocius, Paulius Jankūnas ir Robertas Javtokas turėtų būti smogiamoji jėga, pradėsianti rungtynes nuo pirmųjų minučių. Trys gynėjai starto penkete reiškia greitį puolime ir mobilumą gynyboje, tačiau priklausomai nuo varžovo, tai gali reikšti ir kelių centimetrų ar kilogramų trūkumą.

M.Kalnietis, O.Hanlanas ir M.Pocius puikiai jaučiasi greitame puolime ir kiekvienas gali tiek organizuoti greitą ataką, tiek ją pabaigti.

Būdami gana panašaus ūgio (M.Pocius ir M.Kalnietis – 196 cm, O.Hanlanas – 193 cm), šie trys krepšininkai gynyboje galės drąsiai keistis ginamaisiais, nebijant, kad kažkas iš jų stipriai nusileistų varžovui.

Nors visi trys teoriškai bus debiutantai „Žalgiryje“, tačiau bendramečiai M.Pocius ir M.Kalnietis daugybę kartų yra žaidę kartu ir puikiai vienas kitą pažįsta. Prisitaikyti prie kitų turės tik O.Hanlanas.

Visgi žaidžiant su komandomis, kurios savo gretose turi Jono Mačiulio ar Mindaugo Kuzminsko tipo „trečiuosius numerius“, „Žalgiriui“ gali tekti starto penketą ir pakoreguoti.

P.Jankūnas ir R.Javtokas „Žalgiryje“ rungtyniaus penktą sezoną iš eilės ir vienas kitą supranta nė nemirktelėję. Pridėjus tai, kad abu juos aikštėje puikiai pažįsta M.Kalnietis, „Žalgirio“ starto penketo aukštaūgiai kitą sezoną neturėtų skųstis perdavimų trūkumu.

Atsarginiai

Šeštuoju „Žalgirio“ žaidėju pretenduoja tapti Edgaras Ulanovas. „Ant popieriaus“ jis yra pagrindinis lengvasis krašto puolėjas ir gali netgi užimti vietą starto penkete, jeigu sezono eigoje pasirodys, kad M.Pocius ar O.Hanlanas galėtų būti naudingesni kildami nuo suolo.

Bet kuriuo atveju, E.Ulanovas pretenduoja gauti daug žaidimo laiko. Nuo suolo jis gali keisti tiek M.Pocių, tiek O.Hanlaną, o po sėkmingo debiutinio sezono „Žalgiryje“ trenerių ir gerbėjų lūkesčiai E.Ulanovo atžvilgiu bus didesni.

Kur kas daugiau žaidimo laiko ir atsakomybės gali tikėtis ir Siimas Sanderis Vene. Jeigu Brockas Motumas matomas kaip R.Javtoko dubleris, tai S.Vene artėjantį sezoną pradės būdamas pagrindinis Jankūno dubleris.

Praėjusį sezoną jis Eurolygoje aikštėje praleisdavo vos po 8,8 minutes ir šis skaičius artėjantį sezoną gali išaugti beveik dvigubai.

S.Vene solidžiai pabaigė sezoną, LKL atkrintamosiose varžybose žaisdamas vidutiniškai po 18 minučių ir pelnydamas po 7,4 taško. Atsisveikinus su Dariumi Songaila, estas gauna puikią galimybę įsitvirtinti „Žalgirio“ rotacijoje.

B.Motumas ir S.Vene „Žalgiriui“ priekinėje linijoje suteiks panašų mobilumą, kokį starto penkete sudarys M.Kalniečio-O.Hanlano-M.Pociaus trijulė. Australas ir estas yra greiti savo pozicijų krepšininkai, galės keisti ginamaisiais, gali pataikyti iš toliau.

Sunkiojo krašto puolėjo pozicijoje „Žalgiris“ greičiausiai turės ir dublerių komandos narį Martyną Echodą. Aštuoniolikmetis 206 cm ūgio žaidėjas fiziškai atrodo kur kas labiau pasiruošęs varžytis su vyrais nei Martynas Varnas ar Laurynas Birutis, kurie irgi yra artimiausiuose komandoje ateities planuose.

Nuo suolo taip pat kils Lukas Lekavičius ir Vytenis Lipkevičius. Jeigu pirmasis tobulėja kaip ant mielių, tai antrasis sieks įrodyti, kad klubo vadovų pademonstruotas pasitikėjimas ir pratęsta sutartis nebuvo bereikalingi.

Po sunkios kelio traumos ir dviejų operacijų sugrįžtantis Kasparas Vecvagaras gal ir nebus tas žaidėjas, iš kurio sezono pradžioje bus daug tikimasi, tačiau vėliau jis galėtų suteikti M.Kalniečiui daugiau galimybių atsipūsti per LKL kovas.

Veidas

Praėjusio sezono „Žalgiris“ buvo pastatytas nuo gynybos pamatų. Kauno ekipa buvo viena geriausiai besigynusių komandų Eurolygoje, o tai padėjo jiems užtikrintai nužygiuoti ir iki LKL viršūnės.

Visgi praėjusio sezono „Žalgiris“ buvo aiškiai pagal pozicijas paskirstyta komanda. Didžioji dalis krepšininkų turėjo tiksliai apibrėžtas pozicijas ir jie buvo rotuojami be didesnės fantazijos.

Artėjančio sezono komplektacija yra kur kas įvairesnė. M.Kalnietis, O.Hanlanas, M.Pocius, E.Ulanovas, S.Vene, B.Motumas, P.Jankūnas gali žaisti per kelias pozicijas, taip treneriams suteikdami kur kas daugiau variantų.

Tačiau šiemetinis „Žalgiris“ atrodo labiau pažeidžiamas, jeigu kurį nors svarbesnį krepšininką pakirs trauma. Ypatingai tai jaučiama priekinėje linijoje, kurioje privalės blykstelėti bent vienas dublerių komandos narys. Jeigu ne, „Žalgiriui“ sezono viduryje gali tekti ieškoti ir pastiprinimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

teisybe

teisybe portretas
pas ulanovoa kaistas metimas, bet procentas neblogas.

SASA SON

SASA SON portretas
KAIP PASIKEITES JEIGU KRAPIKAS VYR. TRENERIS :))))))))))))

bobikas to R

bobikas to R portretas
o tu bent kamuoli ar esi mates?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių