„Žalgiris“ nesunkiai įveikė Utenos krepšininkus

  • Teksto dydis:

Pergalę „Tete-a-Tete Casino-LKL“ čempionate iškovojo Kauno „Žalgiris“ (26/3). Kauniečiai išvykoje 88:63 (19:11, 26:18, 20:15, 23:19) įveikė Utenos „Juventus“ (15/14) bei taip revanšavosi šiems už netikėtą pralaimėjimą prieš kelias savaites Kaune, kuomet buvo nusileidę uteniškiams 84:86.

Rungtynių startas. Jau pačioje susitikimo pradžioje Kauno „Žalgiris“ nusprendė rimtai kibti į darbą bei sužaidus 5 minutes įgijo 8 taškų pranašumą (12:4). Antroje kėlinio pusėje aikštelės šeimininkai vienu metu turėjo ir dviženklį deficitą, o po pirmų 10 žaidimo minučių švieslentė rodė kauniečių persvarą – 19:11.

Motumas. Kauno „Žalgirio“ legionierius, Brockas Motumas, jau po pirmo kėlinio buvo labai arti dvigubo dublio. Australas vient per pirmą ketvirtį pelnė 10 taškų ir atkovojo net 8 kamuolius. Įdomu tai, jog visa likusi „Žalgirio“ komanda per pirmas 10 minučių atkovojo tik 3 kamuolius. Pats Motumas, kad ir kaip būtų netikėta, per likusius tris kėlinius daugiau nepasižymėjo.

Pabėgo. Prieš prasidedant antram ketvirčiui „Juventus“ atsilikinėjo tik 8 taškais (11:19), bet iki ilgosios pertraukos likus žaisti 3 minutes Kauno „Žalgirio“ persvara pirmą kartą šiose rungtynėse pasiekė 20 taškų atžymą (41:21).

Tritaškiai. Per pirmą rungtynių dalį „Žalgiris“, kaip įprasta Lietuvos pirmenybėse, iš trijų taškų zonos atakavo puikiai. Laikinosios sostinės klubas iš 8 bandymų pataikė 6 tolimus metimus (75 % taiklumas), tuo tarpu Utenos „Juventus“ ekipai sekėsi žymiai prasčiau: 2 taiklūs tritaškiai iš 10 mėginimų (20 % taiklumas).

Baudų metimai. Nors pagal šį statistikos rodiklį „Juventus“ komanda po dviejų kėlinių užtikrintai pirmavo, tai jiems negarantavo lengvo gyvenimo. Aikštelės šeimininkai prie baudų metimo linijos per pirmas 20 žaidimo minučių stojo 10 kartų ir pataikė 9 sykius, o žalgiriečiai realizavo visas 3 baudas, tačiau būtent pastariesiems rungtynių rezultatas po pirmos žaidimo dalies buvo palankesnis – 45:29.

Traumos. Ši dvikova abiems klubams pareikalavo aukų. „Žalgirio“ gretose rungtynes dėl čiurnos traumos anksčiau laiko turėjo baigti gynėjas Martynas Pocius, o „Juventus“ dar pirmame kėlinyje neteko Armino Urbučio. Pastarajam dar teko apsilankyti ligoninėje ir šio krepšininko situacija nenuteikia optimistiškai. Įtariama, kad žaidėjui gali būti skilęs arba lūžęs riešas.

Išparduota. Į šio vakaro susitikimą tarp Utenos „Juventus“ ir Kauno „Žalgirio“ visi bilietai buvo parduoti dar likus kelioms valandoms iki rungtynių pradžios. Vis tik, sausakimša Utenos multifunkcinė sporto salė nepadėjo uteniškiams antrą kartą šiame sezone parklupdyti čempionų.

„Juventus“: Rolandas Alijevas 18 tšk, Spenceris Butterfieldas 13 tšk, Egidijus Dimša 12 tšk, Saulius Kulvietis ir Chavaughn Lewisas po 7 tšk.


Šiame straipsnyje: ŽalgirisJuventusLKL

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių