„Žalgiris“ neatsilaikė prieš lietuvių vedamą „Montepaschi“ ekipą

Kauno "Žalgirio" krepšininkai patyrė antrąją nesėkmę iš eilės ULEB Eurolygos B grupėje. Kauniečiai ketvirtadienį namuose, po labai nesėkmingai sužaistos antrosios mačo pusės, 67:93 (22:19, 21:21, 14:27, 10:26) nusileido antrąją pergalę iškovojusiai, du lietuvius savo gretose turinčiai Sienos "Montepaschi" ekipai, rašo Krepsinis.net.

Rungtynes dvitaškiu pradėjo svečiai, tačiau į tai penkiais taškais iš eilės atsakė starto sudėtyje mačą pradėjęs Žygimantas Janavičius ir, sužaidus tris minutes, "Žalgiris" priekyje - 5:2. Po minutės du baudos metimus pataikė Paulius Jankūnas, netrukus tas pats puolėjas pridėjo dvitaškį ir, įpusėjus kėliniui, aikštės šeimininkai jau pirmauja septyniais taškais - 13:6. Antroje ketvirčio pusėje aikštelėje pasirodęs "Montepaschi" lietuvis Rimantas Kaukėnas iškart ėmėsi darbo. Po penkių iš eilės R.Kaukėno taškų, likus žaisti dvi minutes, iš kauniečių persvaros liko vos du taškai - 16:14. Visgi ketvirčio pabaigoje pirmuosius taškus Eurolygoje vilkėdamas "Žalgirio" aprangą pelnė Rolandas Alijevas, du baudos metimus pridėjo Mantas Kalnietis ir nors svečiai kėlinį baigė tolimu metimu, po pirmųjų dešimties minučių aikštės šeimininkai priekyje - 22:19.

Antrąjį kėlinį tolimais metimais pradėjo Paulius Jankūnas ir Dainius Šalenga bei vėl grąžino kauniečiams septynių taškų pranašumą - 28:21. Negana to, sužaidus keturias minutes, du taškus pelnė Willie Deane'as ir dar šiek tiek padidino "Žalgirio" pranašumą - 31:23. Visgi penkis taškus iš eilės pelnius svečiams, Gintaras Krapikas, įpusėjus kėliniui, buvo priverstas prašyti minutės pertraukėlės, nes po Kšištofo Lavrinovičiaus tolimo metimo aikštės šeimininkų persvara siekė tik tris taškus - 31:28. Nepaisant minutės pertraukėlės, "Montepaschi" krepšininkai pelnė dar keturis taškus iš eilės ir pirmą kartą "Žalgiris" buvo priverstas vytis varžovus - 31:32. Nors Sienos klubo lietuviai ir toliau vieną po kito siuntė kamuolius į "Žalgirio" krepšį, likus žaisti minutę iki didžiosios pertraukos, M.Kalnietis pelnė keturis taškus iš eilės ir po dviejų kėlinių kauniečiai priekyje - 43:40.

Po didžiosios pertraukos aikštės šeimininkai ir toliau rungtyniavo aktyviai ir sėkmingai rinko taškus. Pirmų dviejų minučių atkarpą "Žalgiris" laimėjo 7:3 ir įgijo tradicinį, septynių taškų, pranašumą - 50:43. Visgi svečiai į tai atsakė spurtu 12:1 bei po Romaino Sato dėjimo ir R.Kaukėno tolimo metimo persvėrė rezultatą savo naudai - 55:51. Likus žaisti tris minutes, po K.Lavrinovičiaus metimo, Italijos čempionai dar šiek tiek padidino savo persvarą - 61:55. Per likusį ketvirčio laiką svečiai dar labiau nutolo ir po trijų kėlinių "Montepaschi" priekyje - 67:57.

Trečiojo kėlinio pabaigoje, po susidūrimo su varžovų komandos krepšininku, traumą patyrė "Žalgirio" ekipos gynėjas W.Deane'as, kuris, pasipylus kraujui iš nosies, su komandos gydytoju patraukė į rūbinę.

Lemiamą ketvirtį svečiai pradėjo trijų minučių spurtu 17:3 ir "Montepaschi" persvara tapo triuškinanti - 82:60. Palūžę žalgiriečiai nebesugebėjo rimčiau pasipriešinti varžovams ir patyrė skaudžią nesėkmę rezultatu 67:93.

"Žalgiris": P.Jankūnas 16 (tritaškiai 2/3,), L.Woodsas 15 (7 atk. kam.), Ž.Janavičius ir M.Kalnietis - po 8, J.Mačiulis 7, D.Šalenga 5, W.Deane'as 4, T.Klimavičius ir R.Alijevas - po 2.

„Montepaschi": Rimantas Kaukėnas 27 (dvitaškiai 9/11, tritaškiai 3/7, 2 atk. kam.), Romainas Sato 18, Kšištofas Lavrionovičius 15 (dvitaškiai 5/7, tritaškiai 1/2, baudos 2/2, 4 atk. kam.), Henry Domercantas 11.


Šiame straipsnyje: krepšinisŽalgirisEurolyga

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių