„Žalgiris“ bandys šturmuoti Graikijos milžinų tvirtovę

  • Teksto dydis:

Kauno „Žalgirio“  krepšininkai toliau kaunasi dėl vietos Eurolygos atkrintamosiose varžybose. Žalgiriečiams būtina laimėti dvejas likusias rungtynes svečiuose su Pirėjo „Olympiacos“ ir Madrido „Real“ bei sulaukti palankių rezultatų kai kuriuose kituose mačuose.

Žalgiriečiai penktadienį galynėsis su „Olympiacos“, kurį treniruoja Davidas Blattas ir Kęstutis Kemzūra. Šis klubas pastaruoju metu išgyveną krizę – suklupo net septyneriose iš pastarųjų devynerių Eurolygos rungtynių. Praėjusiame ture „raudonieji“ net 23 taškų skirtumu nusileido vienam autsaiderių „Herbalife Gran Canaria“ klubui.

Ir „Olympiacos“, ir „Žalgiriui“ tai bus gyvybės ir mirties dvikova. Šeimininkai pralaimėję gali nepatekti į kitą turnyro etapą. 13 pergalių turintys kauniečiai žengia 10-ti, o Graikijos vicečempionai, laimėję 14 kartų – 9-ti.

Pirėjo ekipoje tikriausiai nerungtyniaus traumų dar neišsigydę gynėjai – Vassilis Spanoulis ir Janis Strelniekas.

Graikijos vicečempionai neturi vieno aiškaus lyderio, kuris nuolat trauktų komandą lemiamais momentais. 213 cm Nikola Milutinovas renka net po 19,3 naudingumo balo. Jis turės ūgio persvarą prieš mūsiškių aukštaūgius, tačiau serbas nėra taškų gaminimo mašina. Nors jis yra rezultatyviausias ekipos krepšininkas (vid. 11,3 taško), tačiau žaidžia banguotai.

Buvęs „Žalgirio“ narys Axelis Toupane‘as įmeta po 5,1 taško ir sukaupia tik 3,7 naudingumo balo.

„Olympiacos“ pagrindiniai ginklai – gynyba ir kova dėl atšokusių kamuolių. Pagal praleidžiamus taškus Pirėjo komanda žengia trečia, o pagal sugriebtus kamuolius – antra. Tačiau „raudonųjų“ puolimas šį sezoną smarkiai šlubuoja. Jie daugiausia taškų renkančių klubų rikiuotėje – vos 14-ti. Pirėjo krepšininkai prastai meta tritaškius ir baudas. Šiose statistikos kategorijose jie atitinkamai – 11-ti ir 12-ti.

„Žalgiris“ įveikė Graikijos milžiną pirmojo rato mūšyje (83:75), o praėjusį sezoną Pirėjo ekipą nugalėjo ketvirtfinalyje (serija 3:1) Kauniečiai „Olympiacos“ krepšininkus nugalėjo net keturiose iš paskutinių penkių tarpusavio dvikovų. Tiesa, nuo 2000 metų „Olympiakos“ kauniečius įveikė 12 sykių per 21 mačą.

Transliacijų tvarkaraštis:

kovo 28 d.

20.45 val. „Panathinaikos“ – „Real“ (tvplaypremium.lt ir „TVPlay Sports+),

20.50 val. „Maccabi” – „Herbalife Gran Canaria“ (tvplaypremium.lt ir „TVPlay Sports“),

21.30 val. „Armani Olimpia“ – „Fenerbahce“ (tvplaypremium.lt);

kovo 29 d.

18.45 val. „Chimki“ – CSKA (tvplaypremium.lt),

21.15 val. „Olympiacos“ – „Žalgiris“ (tvplaypremium.lt ir „TVPlay Sports“),

21.15 val. „Baskonia“ – „Anadolu Efes“ (tvplaypremium.lt ir „TVPlay Sports+“).


Šiame straipsnyje: OlympiacosŽalgirisEurolyga

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių