„Žalgirio“ talentą vilioja buvęs D. Sabonio universitetas

Kauno „Žalgirio“ talentas Martynas Arlauskas šiuo metu vieši Jungtinėse Amerikos Valstijose (JAV), kur dalyvauja prestižinėje „Basketball Without Borders“ stovykloje, o ten lietuvis sulaukė nemažai dėmesio.

„Esu laimingas kaip pasirodžiau. Jaučiu, kad viską padariau tikrai gerai“, – tinklalapiui „247sports“ pasakojo M. Arlauskas.

Žalgirietis taip pat atskleidė jau dabar turintis pasiūlymų iš JAV universitetų. Jį aktyviai vilioja Gonzagos ir Teksaso universitetai.

Tinklalapio „BasketNews.lt“ žiniomis, apie persikėlimą į JAV svajoja ir pats krepšininkas.

Tiesa, M. Arlauskas labiau krypsta link Gonzagos universiteto, kur pamatus savo NBA karjerai klojo ir kitas lietuvis – Domantas Sabonis, „Bulldogs“ komandoje žaidęs 2014-2016 metais.

„Esu atviras visiems pasiūlymams, tačiau man labiau patinka Gonzaga. Man patinka jų sistema, ten daug tarptautinių žaidėjų“, – sakė jaunasis krepšininkas.

M. Arlauskas ir D. Sabonis turėjo progą pasikalbėti, mat Los Andžele vykusioje stovykloje abu lietuviai susitiko. D. Sabonis ten darbavosi kaip „Pacers“ ekipos deleguotas krepšininkas.

Šis sezonas yra pirmasis, kuomet M. Arlauskas rungtyniauja „Betsafe–LKL“ pirmenybėse. Ant parketo jose puolėjas pasirodė 7 kartus ir vidutiniškai rinko po 3,3 taško bei atkovojo po 1,1 kamuolio.

Keturis kartus septyniolikmetis gavo šansą išbėgti ir į Eurolygos areną, o taškus baudų metimais jis rinko mačuose su Maskvos CSKA ir Madrido „Real“ (po 2 tšk.).

Gerokai daugiau laiko jis praleidžia su „Žalgirio“ dubleriais, o Mezon NKL čempionate vidutiniškai pelno po 4,9 taško ir atkovoja po 2,8 kamuolio.

M. Arlauskas laikomas vienu talentingiausių savo kartos krepšininkų Europoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nu

nu portretas
keistas talentas---kazkaip rezultato nesugeba parodyt tarp vyru, paziurekit i donciciu-tada aisku kur talentas
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių