„Žalgirio“ šokėjos vėl pretenduoja šokti Eurolygos finalo ketverte

  • Teksto dydis:

Kasmetinis Eurolygos šokėjų konkursas „EFES Euroleague Dance Challenge“ vėl kviečia balsuoti už geriausias Europos šokėjų komandas. Daugiausiai balsų surinkusi ekipa gaus neeilinį prizą – kelionę į Eurolygos finalo ketverto varžybas Madride. Tradiciškai tarp pretendenčių – ir Kauno „Žalgirio“ šokėjos.

Šį sezoną Eurolyga 15 kandidačių burtų keliu suskirstė į dvi grupes. Žalgirietės pateko į A grupę kartu su Berlyno ALBA, Gran Kanarijos „Herbalife“, Kazanės „Unics“, Klaipėdos „Neptūno“, Madrido „Real“ ir Salonikų PAOK šokėjomis.

B grupėje varžysis Bambergo „Brose Baskets“, Belgrado „Crvena Zvezda“, Pirėjo „Olympiacos“, Tel Avivo „Maccabi“, Ventspilio „Ventspils“, Vilniaus „Lietuvos ryto“ ir Volgogrado „Krasny Oktyabr“ šokėjos.

Balsuoti už kaunietes galima oficialiame Eurolygos šokėjų konkurso puslapyje – http://efesdance.euroleague.net. 

„EFES Euroleague Dance Challenge“ konkurse gali dalyvauti ne tik Eurolygos, bet ir Europos taurės komandų šokėjos. Priešingai nei praėjusį sezoną, kai nugalėtojų prizas buvo skirtas dviem komandoms, šiemet čempionų karūną matuosis tik viena ekipa, kurią internetiniame balsavime išrinks Eurolygos aistruoliai.

Konkursas vyks keliais etapais. Pirmajame nuo sausio 19 d. iki sausio 26 d. 14.00 val. krepšinio gerbėjai iš divejų grupių išrinks po dvi komandas, pateksiančias į pusfinalį. Dalyvauti balsavime teisę turi tik pilnamečiai, kurie gali balsuoti po kartą per dieną už kiekvieną grupę. Antrąjį balsą galima atiduoti praėjus 24 valandoms nuo pirmojo balsavimo.

Į antrąjį etapą patekusios keturios komandos susikaus tokia tvarka: A1-B2, A2-B1. Šiose dvikovose nugalėjusios ekipos kovo mėnesį susigrums dėl vienintelio kelialapio į Eurolygos finalo ketvertą Madride.

Eurolygos šokėjų konkursas yra rengiamas penktą sezoną iš eilės. Šio konkurso nugalėtojų vardą gina būtent Lietuvos čempionų šokėjos. Laimėjusios analogišką balsavimą praėjusiais metais kaunietės linksmino Milano sporto rūmuose susirinkusius krepšinio gerbėjus. Kauno „Žalgirio“ šokėjos atitinkame konkurse triumfavo ir 2012 m., kai šoko Eurolygos finalo ketverte Stambule.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių