„Žalgirio“ naujokai padeda rinktinėms

Kauno "Žalgirio" naujokai Axelis Toupane'as, Vasilije Micičius ir Dee Bostas į Lietuvos čempionų komandą atvyks jau pasirengę naujo sezono iššūkiams.

Kalbėjosi ir su treneriu

A.Toupane'as sėkmingai debiutavo Prancūzijos nacionalinėje rinktinėje – per kontrolines rungtynes Orleane su Lietuvos krepšininkais 25-erių puolėjas pasižymėjo šimtaprocenčiu taiklumu (4/4 dvitaškių, 1/1 tritaškių, 1/1 baudų metimų).

Interviu "Žalgirio TV" prancūzas teigė apie Kauno komandą jau kalbėjęsis ir su buvusiais žalgiriečiais Leo Westermannu bei Justinu Dentmonu, ir su vyriausiuoju treneriu Šarūnu Jasikevičiumi bei Donatu Motiejūnu.

"Leo labai nuoširdžiai atsiliepė apie "Žalgirio" sirgalius – jie tikriausiai vieni geriausių Europoje, taip pat apie puikius komandos draugus bei apskritai kauniečius. Leo teigimu, Kaunas – nedidelis, bet šaunus miestas. Jis teigė, kad viskas bus gerai, jei daug dirbsiu. Donatas ir Justinas tiesiog patvirtino Leo žodžius, – sakė A.Toupane'as. – Treneris Š.Jasikevičius tiesiai šviesiai pasakė, jog norėjo, kad būčiau komandoje. Jis pabrėžė, kad padės man tobulėti ir tapti geresniu krepšininku. Treneris tikisi, kad būsiu svarbus "Žalgirio" žaidėjas."

Vakar Prancūzijos krepšininkai "Žalgirio" arenoje žaidė kontrolines rungtynes su Lietuvos rinktine.

Iš Belgrado – į Hamburgą

23-ejų gynėjo V.Micičiaus atstovaujama Serbijos rinktinė, rengdamasi Europos čempionato finalo turnyrui, laimėjo turnyrą Belgrade.

Serbai 93:61 sutriuškino Graikijos komandą ir 82:71 nugalėjo Juodkalnijos ekipą.

V.Micičius per dvikovą su graikais surinko 7 taškus, o per rungtynes su juodkalniečiais atliko 5 rezultatyvius perdavimus, tačiau keturis kartus suklydo.

Rugpjūčio 18-ąją Hamburge numatyta kontrolinė serbų dvikova su lenkais, 19 d. ten pat – su rusais, 20 d. – su vokiečiais.

D.Bostas – vienas lyderių

27-erių įžaidėjas Dee Bostas padėjo Bulgarijos krepšinio rinktinei iškovoti kelialapį į pasaulio čempionato atrankos varžybas.

Kvalifikaciniame D grupės turnyre Bulgarijos komanda 82:71 ir 91:65 nugalėjo portugalus, 78:68 – baltarusius ir, nepaisant likusio antro mačo su Baltarusijos ekipa (jis vyks šiandien Minske), jau užsitikrino pirmąją vietą.

D.Bostas – vienas iš trijų naudingiausių (vid. 17 balų) Bulgarijos rinktinės krepšininkų. Lyderis – 206 cm ūgio puolėjas Aleksandaras Vezenkovas (vid. 22,3 balo), antrasis iš smogiamojo trejeto – 203 cm ūgio puolėjas Dimitaras Dimitrovas (vid. 18 balų).

A.Vezenkovas su D.Bostu – rezultatyviausi žaidėjai (vid. po 16,3 taško per rungtynes).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių