„Žalgirio“ krepšininkai baigė treniruočių stovyklą Turkijoje

  • Teksto dydis:

Kauno „Žalgirio“ komanda antradienį baigė treniruočių stovyklą Turkijoje. Muglos mieste sportavę žalgiriečiai jaučiasi įvykdę savo planus.

Savaitę svetingoje šalyje praleidę Lietuvos čempionai čia spėjo surengti 10 treniruočių ir sužaisti pirmąsias kontrolines rungtynes. Dažniausiai po dvi treniruotes per dieną turėję krepšininkai dirbo tiek gerindami fizinį parengimą, tiek ir šlifavo derinius krepšinio aikštelėje.

„Vyrai dirbo tikrai puikiai. Sąlygos mums irgi buvo labai geros. Jaučiasi, kad komanda eina į priekį. Šiuo metu svarbiausia yra fizinis pasiruošimas ir žaidėjų pastangos. Šie abu dalykai yra aukštumoje, tad esame patenkinti nuveiktu darbu“, - sakė „Žalgiriui“ Turkijoje vadovavęs Šarūnas Jasikevičius.

Panašiai mintis dėstė ir vidurio puolėjas Artūras Gudaitis, negailėjęs jėgų ir prakaito treniruotėse.

„Labai sunkiai dirbame po du kartus į dieną. Be to, čia Turkijoje salėje yra karšta, klimatas – nelietuviškas, tad tai dar labiau padeda krautis baterijas sezonui. Treniruojamės aktyviai ir intensyviai, ne ilsėtis čia atvažiavome“, - tikino A.Gudaitis.

Antradienį ryte žalgiriečiai surengė paskutines pratybas Muglos universiteto sporto salėje, o vakarinės treniruotės teko atsisakyti.

Nors lietuvių skrydis namo buvo suplanuotas trečiadienį, Muglos viešbutį komandai būtų reikėję palikti antrą valandą nakties. Suprasdami, kad profesionaliems krepšininkams po sunkaus darbo toks ritmas tikrai nėra naudingas, treniruočių stovyklos organizatoriai, padedant Dalamano oro uostui, žalgiriečiams surado vakarinį skrydį į Stambulą. Ten pernakvoję kauniečiai trečiadienio popietę sugrįš į Lietuvą.

Šis pakeitimas neleis žalgiriečiams sekti pasaulio krepšinio čempionato ketvirtfinalio kovų. Lietuvos ir Turkijos mačo antroji pusė vyks komandą skraidinančiam lėktuvui esant ore.

„Per vėlai susipratome – reikėjo paprašyti turkų, kad į Kauną grįžtume per Barseloną“, - šmaikštavo ilgametis Lietuvos rinktinės kapitonas Robertas Javtokas, norėjęs gyvai matyti lietuvių rungtynes.

Namo sugrįžę žalgiriečiai neturės daug laiko ilsėtis. Šį savaitgalį jų laukia Stepo Butauto taurės turnyras, o kitą savaitę – net penkerios rungtynės Vlado Garasto taurės turnyre Klaipėdoje.

„Ir toliau netausosime krepšininkų bei šalia rungtynių rengsime stiprias treniruotes. Mums nėra svarbu dabar demonstruoti aukščiausio lygio krepšinį, daug svarbiau – ruoštis ir bandyti kuo geriau susižaisti. Stengsimės labiau į komandos žaidimą įtraukti amerikiečius ir A.Gudaitį, kurie prie mūsų prisijungė vėliau“, - sakė Š.Jasikevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių