„Žalgirio“ jaunimas naudojasi savo šansu

Kauno "Žalgiriui" iki Lietuvos krepšinio lygos ("Betsafe"-LKL) reguliariojo čempionato finišo liko dar du mačai, tačiau vidaus fronte kauniečiai jau ramūs – 30-oji pergalė šalies pirmenybėse jiems užtikrino pirmojo etapo nugalėtojų titulus.

Treneriui patiko

Septyniolikmetis Rokas Jokubaitis, ko gero, dar ilgai būtų laukęs savo debiuto pagrindinėje Kauno "Žalgirio" ekipos sudėtyje, tačiau įtemptas varžybų grafikas jam atvėrė duris į svajonę.

Jaunojo įžaidėjo debiuto mače "Žalgiris" 85:76 (21:21; 20:12; 23:19; 21:24) išvykoje susitvarkė su Pasvalio "Pieno žvaigždėmis" ir tapo antrąja ekipa šį sezoną pasiekusia 30 pergalių ribą. Tiek pat turi ir Vilniaus "Lietuvos rytas", tačiau vilniečiai dėl blogesnio tarpusavio rungtynių santykio liks antroje pozicijoje. Be to, žalgiriečiai dar gali padidinti pergalių kraitį, nes šiandien savo aikštėje priims Utenos "Juventus", o trečiadienį – Prienų-Birštono "Vytautą".

R.Jokubaitis Pasvalyje per 12 minučių pelnė 6 taškus, atkovojo 2 kamuolius ir atliko 2 rezultatyvius perdavimus. Krepšininko pasirodymą šiose rungtynėse sutrumpino pasipylęs kraujas iš nosies.

"Visai neblogas debiutas, svarbiausia, kad nesutriko, – sakė nugalėtojų treneris Šarūnas Jasikevičius. – Matyti, kad gynyboje jis neįpratęs žaisti taip kietai, kaip mes reikalaujame. Gynyboje vėlavo, o puolime daug problemų nėra – jis labai daug ką mato, perskaito ir yra talentingas žaidėjas. Tikimės, kad jam tai bus paspirtis tobulėti ir bandyti prasimušti į pagrindinę "Žalgirio" sudėtį."

Intriga – tik trumpam

"Pieno žvaigždėms" kilo daug problemų su varžovų aukštaūgiais, kadangi jau antrame kėlinyje ketvirtą pražangą užsidirbo Viačeslavas Bobrovas.

Vis dėlto puikiai komandos lyderį pavadavo rezultatyviausias karjeros rungtynes "Betsafe-LKL" pirmenybėse sužaidęs Osvaldas Olisevičius. Puolėjas pelnė 24 taškus (9/12 dvit., 2/7 trit., 0/1 baud.), atkovojo 8 kamuolius ir surinko 27 naudingumo balus.

Dėka jo bei kitų pasvaliečių lyderių, likus žaisti kiek daugiau negu 2 min., jų deficitas buvo ištirpęs iki vieno metimo (74:77). Vis dėlto Axelis Toupane'as pelnė 2 taškus su pražanga, Steponas Babrauskas užsidirbo techninę pražangą ir žalgiriečiai sugebėjo pabėgti nepavejamai (82:74).

Šiandien – su Utena

Gegužės 18–20 d. Belgrade vyksiančiam Eurolygos finalo ketverto turnyrui besirengiančiam "Žalgirui" Pasvalyje nepadėjo poilsio gavęs Paulius Jankūnas bei traumas besigydantys Edgaras Ulanovas ir Vasilije Micičius.

Nugalėtojams daugiausia taškų pelnė Brandonas Daviesas 18 (8 atk. kam., 25 naudingumo balai), Aaronas White'as 11 (6 atk. kam.), Paulius Valinskas 10.

Sužaidę likusias dvejas reguliariojo čempionato rungtynes, žalgiriečiai ketvirtfinalyje susitiks su Kėdainių "Nevėžio" ekipa. Pastaroji komanda pirmenybėse pasiekė 12 pergalių ir liko aštunta. Serija iki trijų laimėjimų prasidės gegužės 12 d. Kaune. "Pieno žvaigždžių" varžovu ketvirtfinalyje taps Klaipėdos "Neptūnas". Kitose porose jėgas išmėgins Vilniaus "Lietuvos rytas" ir Utenos "Juventus" bei Panevėžio "Lietkabelis" ir "Šiauliai".



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių