„Žalgirio“ fizinio rengimo treneris patirties sėmėsi iš NBA specialistų

  • Teksto dydis:

Kauno „Žalgirio“ fizinio rengimo treneris Justinas Grainys pasibaigus 2017–2018 m. sezonui atostogas iškeitė į galimybę pasisemti žinių iš geriausių savo srities specialistų Jungtinėse Amerikos Valstijose.

Lietuvos čempionų trenerių štabo narys keliavo po rytinę JAV pakrantę, domėjosi NBA klubų virtuve bei aktyviai dalyvavo seminaruose, kuriuose ne tik bendravo su specialistais, bet ir dalijosi savo patirtimi „Žalgirio“ ekipoje. Apie tai jau grįžęs į Lietuvą ir pradėjęs išankstinę priešsezoninę stovyklą su Kauno ekipos žaidėjais J.Grainys pasakojo „Žalgiris TV“ interviu metu.

„Pirmas klubas, kuriame stažavausi buvo „Brooklyn Nets“. Po to keliavau į „New York Knicks“, vėliau – į „Boston Celtics“. Didžiulį įspūdį paliko šių klubų treniruočių bazės, profesionalumas, – apie iškart po sezono prasidėjusią kelionę į JAV kalbėjo J.Grainys. – Matote, „Žalgiris“ Lietuvos mastu yra šiek tiek išskirtinė komanda, kurioje yra du fizinio rengimo treneriai – aš ir Nerijus Navickas. NBA tai nėra neįprastas dalykas. Pavyzdžiui, Brukline yra net penki žmonės atsakingi už šią sritį.“

Kaunietis už Atlanto bendravo ne tik su NBA fizinio ruošimo specialistais, bet ir su ir lygos žaidėjais. J.Grainys kaupė žinias ir seminarų metu bei apžiūrėjo įvairias treniruočių bazes. Trenerio teigimu, kai kuriuos idėjos po kelionės JAV jau buvo spėtos pritaikyti ir praktikoje – „Žalgiris Professional Camp“ treniruočių stovyklos metu.

„Keletą idėjų atsivežtų iš už Atlanto jau kartu su treneriu Nerijumi bandėme pritaikyti neseniai vykusioje „Žalgiris Professional Camp“ treniruočių stovykloje. Taip pat turiu idėjų pačiame fizinio pasiruošimo planavime. Kaip ir minėjau ši išvyka tikrai nepakeis mano darbo metodikos, ji tiesiog prideda smulkias detales, nuo ko tavo darbas tampa profesionalesnis“, – tvirtino „Žalgirio“ fizinio rengimo treneris.

Sparčiai tiksint laikui iki naujojo sezono pradžios, darbo krūvis pamažu didėja ir „Žalgirio“ fizinio rengimo specialistams. Komandos jaunieji žaidėjai jau renkasi į priešsezonines stovyklas, netrukus prie jų jungsis ir pagrindiniai ekipos krepšininkai.

J.Grainys teigia, jog šiuo metu pagrindinis tikslas – padėti krepšininkams lengviau įsivažiuoti į greitai prasidėsiančią pagrindinę „Žalgirio“ priešsezoninę stovyklą.

„Dabar turime žalgiriečiams neprivalomas treniruotes, tačiau jaunimui jos yra privalomos. Rodomas didelis noras. Mūsų tikslas padaryti bazinius dalykus. Sustatyti visą bazę, kad paskui būtų lengviau pačiam sportininkui pradėti visą pasiruošimą, kad pasiruošimo metu būtų geresnis atsigavimas ir viskas vyktų greičiau“, – aiškino treneris.


Šiame straipsnyje: Justinas GrainysŽalgirisJAVNBA

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių