„Žalgirio“ atakoms diriguos lyderio savybėmis pasižymintis D. Bostas

  • Teksto dydis:

Kauno „Žalgirio“ komandoje laisva vieta ilgai neužsibuvo – į Atėnus išvykusį Luką Lekavičių įžaidėjo pozicijoje keičia 27-erių metų 188 cm ūgio Dee Bostas.

Bulgarijos pilietybę turintis D.Bostas į Kauną atvyksta pagal vienerių metų sutartį ir sudarys tandemą su buvusiu savo komandos draugu Brandonu Daviesu. Dar praėjusį sezoną abu naujai iškepti žalgiriečiai buvo Monako „Basket“ komandos vedliai.

Prieš persikeliant į Europą krepšininkas keletą kartų bandė laimę NBA Vasaros lygoje, nuolat buvo stipriausios pasaulio krepšinio lygos komandų radare, tačiau ilgalaikių kontraktų taip ir nesudarė.

Tuomet įžaidėjo karjera pakrypo į Turkiją, kur metus gynė Trabzono „Trabzonspor“ spalvas, o 2015-2016 m.  sezone D.Bostas su Zelionos Guros „Stelmet“ komanda debiutavo Eurolygoje.

Pajėgiausioje Europos krepšinio lygoje krepšininkas per 10 rungtynių rinko po 8,4 taško, atlikdavo po 3,5 rezultatyvaus perdavimo bei perimdavo po 1,4 kamuolio. Lenkijos klubui po reguliaraus sezono iškritus į Europos taurę atakų organizatoriaus rodikliai dar išaugo ir antroje pagal pajėgumą Europos lygoje D.Bostas pelnydavo po 11,6 taško, atlikdavo po 5,4 rezultatyvaus perdavimo ir perimdavo po 1,7 kamuolio.

Lenkijos finalo MVP tapęs D.Bostas praėjusį sezoną persikėlė į Prancūziją ir iškart tapo Monako „Basket“ klubo lyderiu. Stipriausioje Prancūzijos krepšinio lygoje reguliariojo sezono metu 27-erių metų krepšininko pelnomų taškų vidurkis siekė 13, atkovotų kamuolių – 3,1, o rezultatyvių perdavimų – 5,6 per vieną susitikimą.

Ne mažiau prastesnė statistika buvo ir FIBA Čempionų lygoje, kur su Monako klubu snaiperis nužygiavo iki pat finalinio ketverto. Bronza vainikuotame sezone įžaidėjas vidutiniškai rinko po 12,7 taško, atkovodavo po 3,7 kamuolio, atlikdavo po 4 rezultatyvius perdavimus bei perimdavo po 1,4 kamuolio.

Praėjusią vasarą Bulgarijos piliečiu tapęs D.Bostas jau spėjo ginti ir šios šalies garbę atrankoje į Europos krepšinio čempionatą.

„Stelmet“ komandai atstovavęs D.Bostas jau yra lankęsis „Žalgirio“ arenoje ir prisijungs prie naujokų Aarono White‘o, Vasilije Micičiaus, B.Davieso ir Royce’o O’Neale’o.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nehomofobas

nehomofobas portretas
keturi spalvoti,ziurim ar vainauskas teisus.

//////...............

//////............... portretas
miela bus ziureti ,kaip saunus Kauno ,,Zalgirieciai,,, vadovaujami Bosto, perdavines kamuolius Aaonuj WHitue,o, o sis savo ruoztu sius apgaulingus pasus grynakraujuj kaunieciuj O,Neale,ojuj. na o sis Vasilejuj Misiciciuj .........VAU.... eikit jus nax......j su tuo savo ,,,ZAL--giriu,,,, siknon raveti su Davieco Royce krapu...IR ,KAD MIKLIAI PAKEISTUMET KAUNO ZALGIRIO PAVADINIMA ......
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių