Žalgirietis P. Jankūnas – geriausias Eurolygos gruodžio žaidėjas

Pergales su Kauno „Žalgiriu“ skinantis ir solidžius skaičius fiksuojantis komandos kapitonas Paulius Jankūnas sulaukė pripažinimo bei tapo naudingiausiu gruodžio mėnesio krepšininku Eurolygoje.

Eurolyga kiekvieną mėnesį MVP apdovanojimą skiria to mėnesio geriausios komandos vienam iš lyderių, o šįkart visas dėmesys nukrypo į Lietuvos čempionus.

Šarūno Jasikevičiaus kariauna gruodžio mėnesį baigė be pralaimėjimų - iškovojo visas penkias pergales ir tai vienintelis toks pasiekimas visoje lygoje, tad fantastiškas žalgiriečių žygis paskutinįjį metų mėnesį leido komandos kapitonui pirmą kartą užsidėti geriausio žaidėjo karūną.

Ilgametis „Žalgirio“ aukštaūgis per gruodžio mėnesį vidutiniškai rinko 14,4 taško, atkovodavo po 6,2 kamuolio ir iš viso per laimėtas rungtynes surinkdavo po 16 naudingumo balų.

Paskutinį kartą naudingiausio mėnesio žaidėjo titulą savo rankose žalgirietis laikė lygiai prieš dešimtmetį 2007-ųjų gruodį, kuomet MVP prizą atsiėmė sirgalių numylėtinis Marcusas Brownas.

Šį sezoną Eurolyga išdalino du MVP trofėjus - spalį geriausiu pripažintas Madrido „Real“ (Ispanija) vunderkindas Luka Dončičius, o lapkritį - Atėnų „Panathinaikos“ (Graikija) atakų variklis Nickas Calathesas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Žalgirio gerbėjas Šaunuolis Paulius, kadangi žaidžia ne tik savo pozicijoje, bet dažniausiai ir centruoja vykusiai, nežiūrint į ūgio trūkumą. Tai kada gi turėsim galų gale normalų centrą, nes Paulius neturi kada atsikvėpti ant atsarginių suolelio.

sirgale

sirgale portretas
SAUNUOLIS SEKMES IR 2018 METAIS IR PAULIUI IR ZALGIRIUI
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių