Žalgiriečių akiratyje – Eurolygos kovos

Kauno „Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasikevičius neskuba džiaugtis auklėtinių pergalėmis Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe“-LKL) čempionate. Jo akiratyje – artėjantis Eurolygos sezonas, kurio pirmąjį egzaminą kauniečiai laikys jau spalio 13 d.

Pirmąjį mačą Alytuje lengvai laimėję žalgiriečiai, pirmadienį dar įspūdingiau pasirodė namuose 106:64 sutriuškinę Pasvalio „Pieno žvaigždes“.

Tačiau žalgiriečių vairininkas Šarūnas Jasikevičius atkreipė dėmesį ne į sėkmingo žaidimo epizodus, o į neraminančius momentus. Juolab, kad iki starto Eurolygos turnyre – vos kelios savaitės. Pirmajame mače žaliai baltieji savo arenoje priims Belgrado „Crvena Zvezda“ ekipą.

Paprašytas išdėstyti nuomonę apie dvikovą su Pasvalio krepšininkais, kaunietis pabrėžė:

„Kaip tampa tradicija, labai prastai pradedame rungtynes. Po to įsivažiuojame, bet situacija nėra gera. Atrodo, kad kiekvieną dieną gauname po naują žaidėją, reikia juos integruoti, išaiškinti daug ką  yra neįmanoma, stengiamės duoti minimumą. Laikas spaudžia. Labai daug darbo laukia. Pasijuto geresnis žaidimas antroje pusėje. Kodėl jis taip skiriasi? Nepamirškite, kad tai buvo pirmosios rungtynės naujoje arenoje, daug naujų žaidėjų. Gal tai išmuša iš ritmo. Yra daug logiškų pasiteisinimų, bet teisintis nenoriu. Buvo daug prastų momentų, pirmoje pusėje nekontroliavome ritmo, geras atkarpas keitė blogos. Žinau, kad žaidėjams sunku, norėtųsi daugiau laiko. Laukia rimti išbandymai“, – aiškino vairininkas.

Tarp patikimai sužaidusių su „Pieno žvaigždėmis“ buvo naujasis „Žalgirio“ legionierius Vasilije Micičius, bet girti jo Š.Jasikevičius neskubėjo.

Jo teigimu, serbas prieš keletą dienų atskrido į Kauną atvykęs ir net nespėjo išmokti ekipos derinių, tačiau skubinti situacijos treneris neketina.

„Vertinti Micičių dar yra anksti. Nei jis ką supranta, nei ką. Skaičiai kalba patys už save, matosi, kad potencialas yra. Kaip ir kitų žaidėjų. Žaidėjams jau sakiau, kad tai, kokį sezoną turėsime priklausys nuo pačių žaidėjų supratimo, mažų detalių įvertinimo“, - sakė Šaras.

Paklaustas, kokia yra pirmadienį nežaidusio Pauliaus Valinsko sveikatos būklė, treneris nuramino, kad sužeidimas neatrodo labai rimtas.

„Vakar jis bandė treniruotis, tačiau skausmas antroje treniruotės pusėje padidėjo. Nesu daktaras, bet manau, kad per savaitę jis turėtų atsigauti“, - dėstė vairininkas.

Pasak Š.Jasikevičiaus, jis liko patenkintas „Pieno žvaigždžių“ marškinėliais apsivilkusio gynėjo Martyno Varno žaidimu.

„Jis žaidė agresyviai, to mes iš jo ir norėjome, manau ir treneris Rimantas Grigas norės. Matosi, kad NKL lygį jis išaugo, jam tiesiog reikia žaidimo laiko ir manau, kad Pasvalyje jis tai išsikovos“, – vylėsi „Žalgirio“ treneris.


Šiame straipsnyje: ŽalgirisEurolygaLKL

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių