Žalgiriečiai išvyko į Atėnus

Kauno „Žalgirio" krepšininkai pirmadienį po pietų išskrido į Atėnus. Graikijos sostinėje trečiadienį kauniečiai pradės šio sezono Eurolygos kovas. Pirmieji varžovai - Atėnų „Panathinaikos" krepšininkai.

Žalgiriečiai į Graikiją išvyko neblogai nusiteikę. Kaune liko tik kojos traumą besigydantis Paulius Jankūnas. Tuo tarpu naujasis „Žalgirio" vyriausiasis treneris Gintaras Krapikas pasidalino mintimis apie artėjančią kovą su Atėnų „Panathinaikos":

- Nuotaikos dvejopos. Visi puikiai supranta, kad reikia pamiršti visus sunkumus ir nesusipratimus, kurie buvo komandoje. Prasideda Eurolygos sezonas, ir nieko nedomina, kaip vyko pasiruošimas, kokios buvo žaidėjų traumos. Visi laukia sėkmingo komandos starto ir tikrai neieškosime pasiteisinimų - eisime į aikštelę parodyti, kad esame tikri vyrai.

- Jūs debiutuosite vyriausiojo trenerio poste...
- Laikotarpis sunkus. Šios pora dienų yra išties nelengvos. Artėja Eurolygos rungtynės, šį tą norisi pakeisti, svarbiausia - „pakelti" krepšininkų dvasią. Diena ankščiau atvažiavę į Atėnus turėsime laiko su žaidėjais pasikalbėti.

- Kokia situacija su traumas patyrusiais žaidėjais?
- Į Atėnus važiuoja Mantas Kalnietis. Žinoma, jis nežaidė daug laiko, tačiau jei situacija vers, Mantas pasirodys pirmosiose Eurolygos rungtynėse. Norėčiau padėkoti Ratko Vardai, kuris, net ir gavęs traumą, veržiasi į aikštelę, nori žaisti. Labai gaila, kad Paulius Jankūnas nėra visiškai pasveikęs, todėl į Atėnus krepšininkas nevyks.

- Į Atėnus važiuojate pergalės?
- Atėnų „Panathinaikos" namuose stengsis nugalėti. Norės parodyti visą savo galią. Draugiškos rungtynės Maskvoje neparodė tikrojo komandos veido. Tačiau „Žalgiris" į Atėnus važiuoja tikrai ne gražiai pralaimėti. Esame ryžtingai nusiteikę ir važiuojam pergalės.


Šiame straipsnyje: krepšinisŽalgirisEurolyga

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių