„Žalgirį“ prisiminęs M. Popovičius: Vilniuje visada laimėdavome titulus

Kauno „Žalgirio“ sirgalių mylimas Marko Popovičius po ilgo laiko sugrįžo į Lietuvą. Šiuo metu Fuenlabrados „Montakit“ ekipai atstovaujantis 34-erių metų kroatas kartu su Ispanijos komanda trečiadienį stos į kovą prieš jam gerai žinomą varžovą – Vilniaus „Lietuvos rytą“.

„Tiesiog penkeriais metais vyresnis, – atvykęs juokavo M. Popovičius. – Laukia geros rungtynės, atvykome čia laimėti. Savo sąskaitoje turime dvi pergales. Žinome, jog „Lietuvos rytas“ visas trejas rungtynes žaidė išvykose ir patyrė tris pralaimėjimus, tačiau vilniečiai buvo arti pergalių. Padarysime viską, ką galime geriausiai, kad persivežtume pergalę namo. Nepasakyčiau, jog tai išskirtinis mačas. Tai sukelia tam tikrus prisiminimus, bet nieko kito. Šioje grupėje žaidžiu prieš savo buvusias komandas, kur tik nuvykstu.“

Veteranas puikiai žino, ką reiškia rungtyniauti „Siemens“ arenoje prieš vietos „Lietuvos rytą“. Būtent čia jis kartu su „Žalgiriu“ ne sykį atkakliai kovėsi su vilniečiais ir į viršų kėlė ne vieną trofėjų.

„Rungtyniaujant „Siemens“ arenoje, visada laimėdavome titulus, išskyrus tik vieną, kurio mums nepavyko iškovoti per visą tą laiką. Deja, tačiau neturėsiu laiko aplankyti Kauno, bet tikėtina, jog kai kurie buvę bendraklubiai atvyks į Vilnių aplankyti manęs, ypač tie, kurie prižadėjo. Ketiname susitikti prie kavos puodelio ir viskas.

Kuomet už nugaros yra tavųjų sirgalių armiją, tuomet žaisti prieš vilniečius yra daug lengviau. Žinoma, „Žalgiris“ ir „Lietuvos rytas“ – didžiausi priešininkai Lietuvoje. Visada stengiuosi padaryti, ką galiu geriausiai tokiose rungtynėse“, – sakė Kauno ekipai 2006-2008 ir 2011-2013 metais atstovavęs taikliarankis.

Puikiai sezoną pradėjęs 34-erių metų gynėjas Europos taurės turnyre per trejas sužaistas rungtynes vidutiniškai pelnė po 18,7 taško, atkovojo po 1,7 kamuolio ir atliko po 1,3 rezultatyvaus perdavimo.

„Atvirai kalbant, nesu patenkintas tuo, kaip pradėjau sezoną, tačiau pastaruoju metu aš žaidžiu truputį geriau. Svarbiausia, jog komanda žengia į priekį. Nežaidžiame geriausiai ACB lygoje, tačiau esame geroje pozicijoje Europos taurėje. Viskas, ką galiu pasakyti. Tol, kol komanda auga ir turi šansų laimėti, aš esu patenkintas“, – kuklinosi atletas.

Toks itin solidus M. Popovičiaus žaidimas neliko nepastebėtas ir Eurolygos grando Atėnų „Panathinaikos“, kuris šiuo metu dairosi naujo gynėjo.

„Žalieji“ buvusiam „Žalgirio“ legionieriui yra pateikę pasiūlymą, tačiau derybose skersai kelio stoja Fuenlabrados klubas, esantis prieš lyderio persikėlimą į Graikiją.

„Nėra ką ir pasakyti, – teigė M. Popovičius. – Nuo to momento, kuomet tapau Fuenlabrados žaidėju, klubo vadovai turi teisę priimti ar atmesti pasiūlymą. Pirmiausia, reikia sulaukti šitų rungtynių pabaigos ir tada matysime, kaip viskas klostysis toliau.“

„Lietuvos ryto“ ir „Montakit“ akistata trečiadienį Vilniuje startuos 19 valandą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių