Ž. Obradovičius: manęs nestebina „Žalgirio“ užimama vieta

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį Kauno „Žalgirio“ arenoje Eurolygos savaitės rungtynėse ginklus surems Kauno „Žalgirio“ ir Stambulo „Fenerbahče“ krepšininkai, kurie mačo dienos popietę arenoje surengė paskutinę treniruotę prieš laukiančią dvikovą.

Stambulo ekipos treniruotei dar neprasidėjus, „Žalgiris TV“ laidų rubrikoje #DėmesysEurolygai apie žalgiriečius ir „Fenerbahče“ komandos žaidimą pastaruoju metu pasakojo Stambulo ekipos vyriausiasis treneris Željko Obradovičius ir vienas klubo lyderių Bogdanas Bogdanovičius.

„Tokia situacija nutiko, bet mes žaidžiame daug rungtynių, todėl turime būti pasiruošę tokiai situacijai, – apie traumuotus savo auklėtinius Janą Vesely ir Kostą Slouką kalbėjo Ž. Obradovičius. – Šių žaidėjų gal ir nebus, bet kiti žaidėjai turi būti pasiruošę žaisti ir kompensuoti jų trūkumą.“

Vyriausiajam treneriui antrino ir serbas B. Bogdanovičius, kuris pats dėl traumos pirmoje tarpusavio akistatoje su „Žalgiriu“ praleido trylika sezono dvikovų.

„Kai aš buvau traumuotas, mums reikėjo visų komandos žaidėjų pastangų, pratęsiant gerus komandos rezultatus. Žinoma, mes žaidžiame geriau, kai turime visus sveikus krepšininkus. Kaip bebūtų, kiekvienoje situacijoje randame būdą, kaip žaisti gerai ir komandiškai“, – kalbėjo serbas.

Ž. Obradovičius labiau negu kas nors kitą pažįsta „Žalgirio“ vyriausiąjį trenerį Šarūną Jasikevičių. Š. Jasikevičius ne vieną sezoną rungtyniavo serbo treniruojamame Atėnų „Panathinaikos“ klube, todėl, „Fenerbahče“ trenerio teigimu, jo nenustebino geri „Žalgirio“ komandos rezultatai pastaruoju metu.

„Žinau, kaip dirba Šarūnas. Jam buvo nelengva sezono pradžioje, turint daug jaunų žaidėjų komandos sudėtyje. Kaip bebūtų, tie žaidėjai gerokai patobulėjo. Normalu, kad jų rezultatai tapo geresni, tačiau „Žalgiris“ išlaikė savo žaidimo stilių kaip ir pirmose sezono dvikovose. Žalgiriečiai žaidžia labai agresyviai tiek puolime, tiek gynyboje. Būtent dėl šios priežasties dabartinė „Žalgirio“ užimama pozicija manęs nestebina. “, – teigė treneris.

Apie pagerėjusį „Žalgirio“ komandos žaidimą lyginant su pirmosiomis tarpusavio rungtynėmis Stambule, kuriose laimėjo „Fenerbahče“ (82:68), kalbėjo ir B. Bodganovičius.

„Žalgiris“ Kaune pasiekė ne vieną pergalę, įskaitant ir pergales prieš didžiuosius klubus. „Žalgiris“ – gera komanda, turinti patyrusių krepšininkų. Jie žaidžia labai kietai, o Lietuvos sirgaliai yra ypatingi. Pajutau jų kuriamą atmosferą ir savo kailiu, kuomet čia žaidžia prieš trejus metus“, – pasakojo krepšininkas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių