Ž. Obradovičius: gal „Žalgiris“ kažką ir stebina, bet manęs – ne

Željko Obradovičius ir jo komanda Kaune Lietuvos krepšiniui yra įvykis. Tai parodė ir susidomėjimas būsimu „Žalgirio“ maču su Eurolygos čempionais – arena penktadienio vakarą bus sausakimša.

Ketvirtadienio vidurdienį žvarbiame Kaune nusileidęs garsusis Serbijos specialistas jau žinojo, kad jo paties ir jo vyrukų rytoj laukia pragariška atmosfera.

„Žinojome, kad arena bus pilna. Atmosfera tikrai bus puiki, tačiau tai taip pat bus galimybė mano auklėtiniams parodyti save“, – oro uoste žurnalistams pasakojo tituluotas „Fenerbahče“ vairininkas.

„Žalgiriui“ tai yra lūžio sezonas. Ko gero, mažai kas galėjo pagalvoti, kad vieną kukliausių biudžetų Eurolygoje turintys žalgiriečiai reguliariojo sezono finišą pasitiks ketvirtoje turnyrinės lentelės vietoje. Už nugaros liko krūva Senojo žemyno grandų, o priekyje – tik geriausiųjų elitas.

„Žalgirio“ potencialą savo kailiu šį sezoną jau patyrė ir Željko treniruojamas „Fenerbahče“, kai gruodžio viduryje Šarūno Jasikevičiaus treniruojami kauniečiai turkams tėškė antausį 90:89.

Tiesa, Ž. Obradovičius jau tada nemanė, kad tas „Žalgirio“ spjūvis Stambule, kaip ir kitos kauniečių pergalės, buvo atsitiktinės.

„Ne, jie ir toliau labai gerai rungtyniauja, išlaiko gerą atmosferą komandos viduje, Šaras atlieka puikų darbą. Gal kažkam kitam „Žalgirio“ pasirodymas yra staigmena, man – ne“, – tyliai Kauno oro uoste mintis dėstė Ž. Obradovičius.

„Fenerbahče“ treneris apniukusią ketvirtadienio dieną vos nusileidęs nespindėjo gera nuotaika. Ji neabejotinai bus geresnė sutikus gerą bičiulį ir buvusį auklėtinį Š. Jasikevičių.

Šią „Žalgirio“ ir „Fenerbahče“ akistatą daug kas vis dar mato kaip mokinio kovą prieš mokytoją, tačiau pats Ž. Obradovičius tokių palyginimų kratosi.

Abu vyrai ir toliau išlaiko puikius santykius, nepaisant to, kad jų karjerų vingiai jau seniai pasuko į skirtingas puses.

„Visada malonu su juo susitikti“, – leptelėjo Ž. Obradovičius.

Dabar jis į buvusio bendražygio treniruojamą komandą žvelgia su pagarba.

„Žalgiris“ šį sezoną yra labai gera komanda, todėl norint laimėti, turime sužaisti geras rungtynes“, – tikino strategas.

Mačo tarp „Žalgirio“ ir Eurolygos čempionų pradžia – penktadienį 20 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių