Iš Ž. Obradovičiaus lūpų – kritika FIBA ir rinktinėje žaisti atsisakiusiam N.Jokičiui

Tituluočiausias visų laikų Eurolygos treneris Željko Obradovičius kaip reikiant sukritikavo naują FIBA sistemą, pagal kurią vadinamieji „rinktinių langai“ vyks sezono metu.

Jo tikinimu, toks žaidėjų mėtymas sezono viduryje atrodo kaip tikra tragedija.

„Tai yra tragedija. Mano nuomonė tokia, kad žaidėjas visada turi žaisti, bet rinktinėms yra vasara. Tačiau stabdyti sezoną viduryje kovų... Tai yra kvaila. Dabar Serbijai padėti negalės tokie žaidėjai kaip Bogdanas Bogdanovičius ar Nikola Jokičius.

Tai bus individualus žaidėjo sprendimas, bet jei jis rinktinėje susižeis, klubas galės sakyti: „Atsiprašome, bet prašyk pinigų iš FIBA“. Man tai atrodo didelė problema, nes turėsiu 10 tokių žaidėjų“, – sakė Ž. Obradovičius.

Pirmoji rinktinių pertrauka vyks antroje lapkričio pusėje – tuomet, kai įsibėgėja nacionaliniai čempionatai ir Europos klubiniai turnyrai. Jau dabar aišku, kad NBA klubai savo žaidėjų tikrai neišleis, o Eurolygos tvarkaraštis langams nepritaikytas.

Ž. Obradovičius aštresnio pasisakymo negailėjo ir kalbėdamas apie šios vasaros Serbijos rinktinės praradimus, o ypač – apie Denverio „Nuggets“ aukštaūgį N. Jokičių.

Pastarasis rinktinei padėti atsisakė motyvuodamas noru vasarą padirbėti individualiai.

„Jis yra puikus žaidėjas, bet manau, kad žaidimas rinktinėje Nikolai tikrai padėtų. Žaisti rinktinėje yra didžiausia garbė, bet matau, kad N. Jokičiaus sprendimą daug kas bando pateisinti. Kas mane labiausiai erzina, kad visa tai paremta jo noru tobulėti individualiai. Ko gero, pasak „Nuggets“ trenerių, Serbijoje mes visi esame indėnai.

N. Jokičiui sezonas baigėsi gegužę, o iki rinktinės lieka dar daug laiko. Nesupraskite klaidingai, N. Jokičius yra geras vaikinas, bet kodėl būdamas sveikas pertraukos niekada nepaprašė Milošas Teodosičius? Nori dirbti pagal specialią programą? Dirbk ryte, o vakare būk su rinktine. Viskas įmanoma, jei žaidėjas nori. Vaikis galvoja kita kryptimi arba kažkas jam duoda tokius patarimus. Gerbiu jo pasirinkimą, tačiau turiu teisę ir į savo nuomonę“, – aiškino daugkartinis Eurolygos čempionas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių