Vilnių palikti siekiantis A. Gudaitis atsidūrė Eurolygos klubo radare

Viešai apie norą palikti Vilniaus „Lietuvos rytą“ prabilęs Artūras Gudaitis patraukė Eurolygos klubo dėmesį. Ispanijos žiniasklaida praneša, kad centro situaciją aktyviai stebi Valensijos „Basket“ klubas.

Valensijos ekipa centru iš Lietuvos domėjosi ir praėjusią vasarą, tačiau tąkart A. Gudaitis dar sezonui liko Vilniuje.

A. Gudaitis Valensijoje veikiausiai būtų paskutinė komandos komplektacijos detalė. Ispanai pažymi, kad einant laikui, žaidėjų rinka traukiasi, todėl rasti pajėgų centrą bus vis sunkiau.

Kiek anksčiau buvo skelbiama, kad krepšininką savo gretose norėjo matyti Stambulo „Bešiktaš“. Turkai krepšininkui pasiūlė 1 mln. JAV dolerių, o į šią sumą būtų įtraukta ir išpirka „Lietuvos rytui“, tačiau vilniečiai su pasiūlymu nesutiko.

Vilnių palikti norintis A. Gudaitis pažymėjo, kad nesupranta tokių klubo veiksmų.

„Komandos veiksmai nėra adekvatūs. Aš manau, kad jie už tokią išpirką turėtų paleisti žaidėją. Kažko tikėtis daugiau būtų net kvaila. Komandos rezultatai nėra įspūdingi, likome treti Lietuvoje. Nežinau, kurį kitą žaidėją iš tokios komandos gali nupirkti už tokius pinigus, kurie yra nurodyti kontrakte. Nenoriu apie tai per daug kalbėti, nes dabar bus rinktinė, bet reikia ir tai išspręsti. 

Buvo susidomėjimas iš komandų, o jie („Lietuvos rytas“) ne vieną pasiūlymą atmetė. Buvo keista, kad klubas taip elgiasi net nesužinodamas mano pozicijos. Buvo Europos komandų, į kurias buvo patrauklu persikelti“, – prasidedant Lietuvos rinktinės stovyklai teigė A. Gudaitis. 

24-erių centras praėjusį sezoną LKL pirmenybėse vidutiniškai rinko po 11,4 taško ir atkovojo po 6,6 kamuolio.

Europos taurėje krepšininkas vidutiniškai pelnė po 13,2 taško, atkovojo po 8,3 kamuolio bei rinko po 19,7 naudingumo balo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių